Setari Cookie-uri

Mai mult de jumatate dintre romani consuma fructe intre mese

Un studiu efectuat de catre Granini, unul dintre principalii producatori de bauturi racoritoare necarbonatate din tara noastra, a relevat faptul ca cele mai des consumate fructe de catre romani sunt merele (in proportie de 79%), urmate de banane si portocale (59%) si kiwi (16%). Perele, strugurii, grapefruitul, madarinele si capsunile au inregistrat sub 10% in preferintele respondentilor in materie de consum de fructe.

Studiul, efectuat in aprilie 2010 pe un esantion de 1053 de persoane din mediul urban, din toate zonele Romaniei, a scos in evidenta faptul ca mai mult de jumatate dintre respondenti (55%) consuma fructele intre mese, ca gustari, in timp ce 35% prefera consumul de fructe seara, iar 23% prefera sa alature fructele mesei de pranz.

In ceea ce priveste frecventa cu care romanii consuma fructe, un sfert dintre respondenti aleg sa consume fructe de cateva ori pe zi, in timp ce 27% le aleg o data pe zi. Procentaje apropiate s-au inregistrat in cazul celor care consuma fructe de 4-5 ori pe saptamana (15%) sau de 2-3 ori pe saptamana (17%).

Si consumul de sucuri de fructe este dominat de aproximativ aceleasi preferinte, portocala, mixul de fructe, piersica si grapefruitul fiind printre primele alegeri ale romanilor, conform cercetarilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.