Gentile cu pistol incorporat

Gentile cu pistol incorporat

Createur 5 D'Emotions aduce in Romania in exclusivitate gentile Vlieger & Vandam , expuse si la centrul MoMA din New York

Cele mai renumite produse al designerilor olandezi sunt gentile "Guardian Angel" , incluse in expozitia permanenta de la MoMA, Muzeul de Arta Moderna din New York.

Carolien Vlieger si Hein van Dam sunt un cuplu de arhitecti si designeri olandezi, care in 2002 au realizat pentru prima data o colectie inedita de genti cu rol de "inger pazitor", denumita "Guardian Angel". Create ca si raspuns manifest la cresterea ratei criminalitatii, gentile "Guardian Angel" sunt un "design statement" care inglobeaza forme 3D de tipul pistoalelor si cutitelor intr-un concept foarte creativ si puternic. Gentile "mimeaza" practic prezenta unei arme in geanta de dama, pentru a descuraja orice agresiune. Proiectul, initiat ca o declaratie de independenta a femeii urbane - cu un scop strict artistic - a avut un puternic rasunet, care a atras dupa sine si succesul comercial si productia ulterioara de serie mica.

"Din obiect de design, Guardian Angel au devenit genti de zi cu zi sau clutch de seara, mai cu seama dupa ce o serie de vedete internationale au fost cucerite de demersul Vlieger & Vandam si au inceput sa poarte aceste adevarate piese de art fashion" a declarat Alexandra Paven, fondatoarea Createur 5 D'emotion.

Practic designerul a creat impresia posesiei unor arme in geanta, pentru protectia persoanei care o poarta. Materialele utilizate pentru confectionarea gentilor au fost atent selectionate astfel incat sa asigure o buna rezistenta la uzura , in vreme ce tehnica de realizare a 3D-ului a fost dezvoltata dupa ani de incercari . Primele produse din seria "Guardian Angel" au fost create din genti second hand si lana embosata cu siluete de pistoale si cutite de bucatarie, asemanatoare celor din thriller-ul "Psycho", regizat de cunoscutul Alfred Hitchcock. In 2005 au fost expuse chiar la Muzeul de arta moderna din New York, in cadrul expozitiei "Safe, Design Takes On Risk", devenind in 2006 parte din colectia permanenta a MoMa . Cei doi designeri au lansat conceptul "Guardian Angel", propunand in fiecare sezon noi combinatii de culori si materiale.

Pentru sezonul toamna-iarna 2010-2011 Vlieger & Vandam au introdus trei noi modele de genti din piele, printre care o geanta-tolba unisex denumita "Guardian Angel Tote", o geanta plic "Guardian Angel Clutch" si modelul "Guardian Angel Soft".

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri