Setari Cookie-uri

Burse pentru cercetatoarele din Romania, prin programul UNESCO LOreal Pentru femeile din stiinta

Bucuresti, 19 noiembrie 2010. Tinerele cercetatoare din Romania se pot inscrie, incepand de astazi, pentru bursele anuale private din cadrul editiei a doua a programului de burse nationale UNESCO LOral

Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO a fost infiintata in 1995 si este institutie publica in coordonarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, asigurand legatura Romaniei cu UNESCO, in baza colaborarii cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Academiei Romane si cu alte institutii si organisme centrale. Comisia Nationala pentru UNESCO are, conform Cartei Comisiilor Nationale pentru UNESCO, rol consultativ, prin acordarea de consultanta de specialitate guvernelor proprii si delegatiilor la Conferinta Generala in domeniul UNESCO si al programelor sale; rol de legatura intre Secretariatul UNESCO si structurile guvernamentale si neguvernamentale; rol de informare a UNESCO asupra obiectivelor si activitatilor nationale; rol participativ in elaborarea, implementarea si evaluarea programelor UNESCO. Misiunea CNR UNESCO este, pe de o parte, aceea de a focaliza programele UNESCO relevante in Romania, facandu-le repere ale dezvoltarii socio – economice – durabile. Pe de alta parte, comisia are rolul de a fructifica in planul activitatii globale a UNESCO valorile romanesti in domeniul educatiei si stiintei, precum si profunzimea si diversitatea culturala romaneasca.

Academia Romana este cel mai inalt for de stiinta si de cultura din Romania. A fost fondata la 1 aprilie 1866, sub denumirea de Societatea Literara Romana, devenita in 1867 Societatea Academica Romana, iar in 1879 Academia Ramana. Conform statutului, rolul principal al Academiei consta in cultivarea limbii si literaturii romane, stabilirea normelor de ortografie obligatorii ale limbii romane, studierea istoriei nationale romane si cercetarea in cele mai importante domenii stiintifice. Academia Romana are 181 de membri activi alesi pe viata.

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica este institutie publica, aflata in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii, prin care acesta isi realizeaza atributiile in domeniul cercetarii. Autoritatea are misiunea de a asigura elaborarea, aplicarea, monitorizarea si evaluarea politicilor in domeniul cercetarii-dezvoltarii si inovarii, in acord cu strategia si cu programul de guvernare, in scopul de a fi asigurate, pe aceste baze, largirea patrimoniului national si international tehnologic si de inovare, dezvoltarea economica durabila, accesul pe piata interna, europeana si pe piete globale, realizarea societatii informationale bazate pe cunoastere, satisfacerea nevoilor cetateanului si cresterea calitatii vietii acestuia.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: