Setari Cookie-uri

Experiment de arta pentru cele cinci simturi marca Createur 5 D'Emotions si Iqonique Class Studio

Parfumeria Createur 5 D'Emotions si Iqonique Class Studio prezinta "Perceptio", un concept experiment unic in Europa, care imbina olfactivul si vizualul intr-un univers comun.

Comunicat de presa

Experimentul expozitie va fi prezentat si in cadrul targului de parfumerie artizanala de la Milano din acest an.

Parfumeria Createur 5 D'Emotions si Iqonique Class Studio prezinta "Perceptio", un concept experiment unic in Europa, care imbina olfactivul si vizualul intr-un univers comun. Partenerii acestui proiect, alaturi de curatorul Ioana Mitu, au provocat 15 artisti romani renumiti la un experiment: catalizatorul creatiei a fost un parfum despre care nu au primit nici o alta informatie in afara de cea olfactiva.

Lucrarile au fost expuse in cadrul vernisajului care a avut loc la Iqonique Class Studio – concept store al brandului Class Living – intr-o scenografie creata de arh. Miruna Ardelean, care a inclus design de obiect, creatiile artistilor si experienta senzoriala oferita de parfumul Bosque, al casei Humiecki & Graef.

"Perceptio nu este doar un experiment artistic, ci si unul psihologic, pentru ca ii aduce pe cei care intra in contact cu el intr-o zona de introspectie. Artistii nu au aflat numele sau esentele parfumului pana la expunerea finala a lucrarilor. Astfel, dezvaluirea povestii originale a parfumului vine in contrast cu gandurile fiecarui artist in parte, dand nastere altor imagini si trairi deosebite", a relatat Ioana Mitu, curatorul expozitiei.

Cei paisprezece artisti vizuali au fost alesi in functie de portofoliile si de potentialul lor artistic, din generatii diferite si in etape distincte ale dezvoltarii lor profesionale. Artistii Aurel Cogealac, Aurel Tar, Bogdan Chiritoiu, Cornel Lazia, Dan Mircea Cipariu, Florin Tomescu, Francisc Chiuariu, Irina Tanase, Irinel Moldoveanu, Lucian Muntean, Mihai Zgondoiu, Mirela Traistaru, Nicolas Veron, Simona Antoniu, Valeriu Mladin sunt cei care au primit intr-un flacon fara eticheta un parfum care a reprezentat ulterior muza pentru lucrarile de arta specifice profilului lor: pictura, fotografie, sculptura, obiect si chiar poezie.

"Cred in arta romaneasca si in resursele creative ale artistilor autohtoni", a declarat Camelia Sucu, creatoarea conceptului Iqonique Class Studio si fondator Class Living. "De-a lungul timpului am ales sa-mi ascult instinctele si sa investesc in ceea ce consider ca este valoros, astfel ca am sustinut o serie de proiecte artistice, de la grafica si pictura, la dans sau alte arte vizuale. Proiectul Perceptio este o noutate pentru toti cei implicati, inclusiv pentru casa Humiecki & Graef si ne va ajuta sa promovam talentul romanesc si la manifestari internationale de prestigiu din lumea parfumeriei de nisa", a adaugat ea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.