Setari Cookie-uri

Ursus Breweries lanseaza ZeroLaMie

Ursus Breweries lanseaza aplicatia ZeroLaMie, pentru a-i ajuta pe soferi sa constientizeze faptul ca alcoolul si sofatul sunt incompatibile.

Comunicat de presa

Ursus Breweries lanseaza aplicatia ZeroLaMie, pentru a-i ajuta pe soferi sa constientizeze faptul ca alcoolul si sofatul sunt incompatibile. Aplicatia, lansata in cadrul campaniei „afla-ti echilibrul!”, alaturi de Politia Rutiera Romana si Institutul National de Medicina Legala, este disponibila prin SMS la 1267 si pe mobile web la www.desprealcool.ro/zerolamie.

Cu ajutorul ei, soferii pot afla timpul estimat in care alcoolul se elimina din sangele lor
. Oricare ar fi rezultatul, aplicatia vizeaza sa le reaminteasca soferilor faptul ca in Romania limita legala a alcolemiei (cantitatea de alcool in grame la litrul de sange) este 0%.

Conform studiilor* Ursus Breweries, 30% dintre tinerii soferi romani de sex masculin, cu varsta intre 18 si 30 de ani, au afirmat ca au condus cel putin o data sub influenta bauturilor alcoolice. Tinerii recunosc ca cel mai adesea conduc sub infuenta alcoolului atunci cand pleaca noaptea din club, deoarece cred ca sansele de accidente sunt mai mici datorita traficului redus.

Cel mai insemnat pericol pe care tinerii il asociaza consumului de alcool la volan este suspendarea permisului sau implicarea intr-un accident cu un alt sofer in stare de ebrietate. Tinerii soferi nu percep faptul ca ei insisi pot pune in pericol viata lor si a celorlalti participanti la trafic, chiar si in cazul consumului unei cantitati mici de alcool.

Din analiza evolutiei accidentelor grave de circulatie, rezulta ca evenimentele in care alcoolul este cauza concurenta, sunt mai numeroase in randul tinerilor cu varsta intre 18 si 23 de ani. Iata de ce, o astfel de aplicatie este utila pentru a le reaminti tinerilor care vor sa se urce la volan, ca in Romania toleranta pentru limita legala a concentratiei de alcool in sange este de zero grame la mie. Totodata, acest program de calcul estimativ al alcoolemiei, desi nu trebuie sa stea la baza deciziei de a conduce, contribuie la intelegerea efectelor alcoolului asupra organismului uman si implicit asupra sigurantei rutiere. Ne alaturam constant unor astfel de eforturi, deoarece consideram ca este important ca soferii sa inteleaga faptul ca exista alternativa pentru a ajunge la destinatie in conditii de siguranta daca vor totusi sa consume alcool, respectiv solutia soferului de serviciu (desemnat)”, a declarat Comisar Sef Lucian Dinita, Directorul Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.