Setari Cookie-uri

Ursus Breweries lanseaza ZeroLaMie

Ursus Breweries lanseaza aplicatia ZeroLaMie, pentru a-i ajuta pe soferi sa constientizeze faptul ca alcoolul si sofatul sunt incompatibile.

*Studiu coordonat de sociologul Prof. Dr. Septimiu Chelcea si realizat de Cult Market Research in perioada 15 octombrie – 20 noiembrie 2010, pe baza de focus grupuri si ancheta prin chestionar aplicat pe un eşantion de 1001 repondenti, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani. Orasele cuprinse in studiu sunt: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov si Buzau.

Cum functioneaza aplicatia ZeroLaMie?

Aplicatia pentru telefonul mobil ii ajuta pe soferi sa afle prin doua SMS-uri simple un estimat al timpului in care revin la o alcoolemie de zero la mie.

1. Primul pas este trimiterea unui SMS la 1267 cu textul ”Zero la mie” si anul nasterii pentru a initia aplicatia. Exemplu : Zero la mie, 1990.

2. Aplicatia raspunde cu un SMS in care se prezinta formatul ajutator pentru a calcula usor timpul minim in care nu te poti urca la volan. ZeroLaMie prelucreaza datele utilizatorului in functie de: sexul, cantitatea de alcool consumata, tipul de alcool consumat si timpul in care a fost consumata aceasta cantitate de alcool.

3. Astfel, in al doilea SMS, utilizatorul trebuie sa dea datele sale sub forma: sex (f/b), greutate (in kg), ml de alcool consumat, tip de alcool (bere, vin, spirtoase), timpul in care a consumat acea cantitate de alcool (in ore). SMS-ul sau trebuie sa aiba, de exemplu, aceasta forma: f, 50, 500, bere, 2.

4. Utilizatorul primeste inapoi un raspuns in care i se spune timpul minim in care alcoolemia revine la zero la mie.

Costul total pentru trimiterea ambelor SMS-uri este de 0,30 euro + TVA (tarif normal), in toate retelele de telefonie mobila, cost perceput de operatori in reteaua mobila.

Aceleasi date se folosesc si pentru aplicatia ce se poate gasi pe mobile web, la www.desprealcool.ro/zerolamie, in acest caz neexistand alte costuri aditionale de folosire a aplicatiei.

Ursus Breweries recomanda ferm ca decizia de a conduce sa nu se bazeze doar pe rezultatul aplicatiei! Acesta este aproximativ si poate depinde de multi factori. Doar rezultatul unui test de sange indica alcoolemia exacta. In Romania, limita legala a alcoolemiei este de ZERO la mie si utilizatorul este singurul responsabil de faptele sale.

Pentru informatii corecte si echilibrate despre efectul alcoolului asupra organismului, dar si despre cum sa reactionezi in diverse situatii sociale, acceseaza site-ul www.desprealcool.ro.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.