Setari Cookie-uri

Gatim, invatam si crestem impreuna!

15 mai, Ziua Internationala a Familiei, este un bun prilej sa ne amintim cat de importanta este familia in viata fiecaruia dintre noi.

Comunicat de presa

15 mai, Ziua Internationala a Familiei, este un bun prilej sa ne amintim cat de importanta este familia in viata fiecaruia dintre noi. Este o oportunitate sa petrecem timp cu cei dragi, sa facem lucruri frumoase impreuna, sa invatam lucruri noi, sa ne dezvoltam abilitati noi.

Spre exemplu, putem invata ce inseamna o alimentatie sanatoasa gatind impreuna cu cei mici o gustare simpla: sandwich cu paine de casa, margarina de casa, somon si rosii cherry la care alaturam un ceai verde.

Paine de casa

Incepem cu sandwich-ul si cum copiilor le place sa se joace cu faina, preparam painea in casa. Astfel, avem nevoie de 1kg faina graham, 1 lingura sare mare, 4-5 linguri ulei, 1 lingurita zahar, 40 g drojdie si aproximativ 600 ml apa calduta. Se pune faina intr-un castron mare si se amesteca cu sarea. Tips: drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu sarea.

In mijlocul castronului se face o adancitura in care se pune drojdia, zaharul si uleiul. Se pune apa treptat (care trebuie sa fie la temperatura camerei) si se amesteca acolo in centru ca sa se dizolve drojdia. Se framanta cam 10 minute apoi se lasa la crescut o ora. Cand este crescuta, painea de casa se pune la copt in cuptorul incins bine si se coace aproximativ o ora la foc mare. De retinut ca painea neagra are un continut crescut de fibre alimentare, vitamine (B1, B2, B6, E) si minerale (magneziu, fosfor, calciu si potasiu). Tocmai de aceea este recomandata ca parte a unei alimentatii echilibrate.

Margarina de casa


Apoi, cand painea este aproape gata, putem prepara si margarina de casa. Ingrediente: 20 grame grasime de palmier, 2 linguri de ulei de masline, 2 lingurite de lapte, 2 lingurite de galbenus de ou, sare si suc de lamaie. In primul rand topim grasimea de palmier (la microunde sau la baine-marine) pe care o mixam cu uleiul de masline intr-o baie de apa cu gheata.

Cand compozitia capata o consistenta cremoasa, adaugam laptele, mai mixam putin si adaugam si galbenusul de ou. Cand compozitia devine margarina punem zeama de lamaie si sare, pentru gust. Fiindca este preparata din uleiuri vegetale, margarina reprezinta o sursa importanta de grasimi bune, Omega 3 si Omega 6, atat de necesare pentru buna dezvoltare a micutilor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.