Setari Cookie-uri

Singurul film romanesc pentru copii prezent la Cannes 2011

In acest week-end, filmul Micile Vedete la Scoala a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes. Un alt scurt metraj romanesc, Semnul Timpului a fost prezentat in premiera mondiala la Cannes 2011.

Comunicat de presa

In acest week-end, filmul Micile Vedete la Scoala a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes. Un alt scurt metraj romanesc, Semnul Timpului a fost prezentat in premiera mondiala la Cannes 2011.

“Micile vedete la Scoala”, regizat de Ariana Pendiuc si produs de Ema Pendiuc in cadrul Scolii de Film si Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, unde a participat la sectiunea Short Film Corner.

Premiera filmului, care a avut loc in Palatul Festivalului (Palais du Festival) a fost dedicata exclusiv profesionistilor din domeniul cinematografiei prezenti la Cannes, producatori, distribuitori, regizori si directori de festivaluri din intreaga lume.

Scurt metrajul regizat de Ariana Pendiuc si ai carui protagonisti au fost absolventii Scolii Micile Vedete a fost foarte bine primit la Cannes, fiind, de altfel, unul dintre dintre putinele filme pentru copii, selectionate in festival.

„Am primit deja invitatii de a participa, cu filmul, la renumitele festivaluri internationale de film pentru copii: Lucas si Mo&Friese Hamburg Children’s Short Film Festival, din Germania, BUFF si Stockholm International Film Festival Junior, din Suedia si Sao Paulo International Film Festival, din Brazilia. Cea mai mare realizare este insa faptul ca filmul va fi distribuit in aceasta toamna in scolile din Franta si din tarile din America de Sud, alaturi de alte trei filme din Franta,Venezuela si Canada, in cadrul unui proiect educational ce apartine producatorului francez de filme pentru copii, Erwan Cadic” a declarat Ariana Pendiuc, regizorul filmului.

Ema Pendiuc, vedeta TVR3 prezenta si ea la Cannes a fost producatoare si totodata protagonista in filmul Micile vedete la Scoala.

“Pentru mine cea mai mare bucurie a fost aprecierea calitatii jocului actoricesc al Micilor Vedete, cu atat mai mult cu cat vorbim de aprecierea profesionistilor. Acest lucru ne dovedeste, atat noua cat si parintilor care au avut incredere in Scoala Micile Vedete ca ceea ce facem este la cele mai inalte standarde” a declarat Ema Pendiuc. “Am avut multe emotii la premiera, pentru ca anul acesta a fost vorba si de o realizare personala, aceea de a ma afla si in postura de actrita in acest film, in rolul invatatoarei celei rele. M-am simtit mandra sa particip, alaturi de sora mea, doi ani consecutiv la cel mai prestigios festival de film din lume.” a adaugat Ema. Surorile Pendiuc s-au prezentat la premiera in tinute create special pentru acest eveniment si semnate de creatoarea de moda Stefania Caragea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.