Avon Cosmetics Romania si Fundatia Sensiblu isi unesc fortele impotriva violentei domestice

Avon Cosmetics Romania si Fundatia Sensiblu isi unesc fortele impotriva violentei domestice

Cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, celebrata in toata lumea in ziua de 15 mai, Avon Cosmetics Romania si Fundatia Sensiblu isi reafirma pozitia de condamnare a violentei domestice si lanseaza in parteneriat un program de sustinere a femeilor care au nevoie de certificate medico-legale, in urma agresiunilor din familie.

Comunicat de presa

Cu ocazia Zilei Internationale a Familiei,
celebrata in toata lumea in ziua de 15 mai, Avon Cosmetics Romania si Fundatia Sensiblu isi reafirma pozitia de condamnare a violentei domestice si lanseaza in parteneriat un program de sustinere a femeilor care au nevoie de certificate medico-legale, in urma agresiunilor din familie. Retail jobs

In primele 3 luni ale anului 2011 au fost denuntate in Romania peste 1400 de infractiuni intrafamiliale savarsite cu violenta. 27 de persoane au fost ucise de catre un membru al familiei in perioada ianuarie–martie 2011. Anul trecut au fost sesizate peste 4800 de infractiuni savarsite cu violenta in mediul familial. Fenomenul violentei domestice a curmat viata a 99 de persoane pe parcursul anului 2010. (Statistica Inspectoratul General al Politiei Romane)

Violenta domestica este unul dintre factorii care erodeaza cel mai mult relatiile de familie. Intr-o familie fiecare membru ar trebui sa se simta in siguranta, iubit si respectat. Lansarea acestui proiect intr-o zi importanta pentru familie se doreste a fi un semnal de alarma in ceea ce priveste efectele negative ale violentei domestice asupra tuturor celor implicati si urmele pe care le poate lasa. Violenta lasa si urme psihologice, nu doar fizice, iar timpul necesar vindecarii lor este foarte indelungat”, a declarat Mihaela Nita, coordonator de campanii sociale Avon Cosmetics Romania.

In cadrul proiectului
vor fi decontate certificatele medico-legale pentru 80 de femei victime ale violentei domestice, care beneficiaza de serviciile specializate a 3 organizatii non-guvernamentale din Bucuresti: Fundatia Sensiblu, Asociatia Diaconia si Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania. Un partener strategic in acest proiect este Institutul National de Medicina Legala.

Dl. conf. univ. dr. George Cristian Curca, medic primar medicina legala, director medical INML Mina Minovici Bucuresti a precizat: „Violenta si abuzul stau drept marturie a faptului ca partenerul abuziv resimte femeia si copilul ca o prezenta puternica pe care doar vorbele sale nu ajung sa o poata supune. Femeia si copilul sunt foarte puternici impreuna: efortul comunitatii trebuie sa fie indreptat spre cresterea constiintei si stimei de sine si spre a furniza cat mai multe elemente de sustinere (psihologice, economice, culturale, legale) prin care aceste femei sa poata iesi de sub controlul abuziv devenind autonome, spre o buna exercitare a drepturilor lor constitutionale precum dreptul la viata si la libertate.”

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri