Setari Cookie-uri

Athenee Palace Hilton - din nou, cel mai eco-friendly hotel din regiune

Angajatii hotelului Athenee Palace Hilton au fost recompensati din nou pentru performanta de a reduce consumul de energie la nivelul Hilton Worldwide, devansand pentru al doilea an consecutiv celelalte hoteluri Hilton din Regiunea Turcia, Europa Centrala si de Est.

Comunicat de presa

Angajatii hotelului Athenee Palace Hilton au fost recompensati din nou pentru performanta de a reduce consumul de energie la nivelul Hilton Worldwide, devansand pentru al doilea an consecutiv celelalte hoteluri Hilton din Regiunea Turcia, Europa Centrala si de Est. Daca in 2010 Athenee Palace Hilton a fost desemnat castigator in acest demers, toti angajatii fiind recompensati pentru eforturile depuse cu cate o bicicleta, anul acesta fiecare angajat a primit cate un iPod Nano.

Asa numita competitie “Castiga o bicicleta” face parte din strategia de sustenabilitate a companiei Hilton Worldwide in care sunt implicate peste 150 de hoteluri din toata Europa.

Aceasta campanie premiaza hotelurile cu cele mai bune rezultate cu biciclete pentru fiecare angajati, premiu pentru eforturile deosebite in ceea ce priveste reducerea consumurilor. Hotelul Athenee Palace Hilton Bucuresti a primit premiile iPod Nano pe data de 24 Mai, ca urmare a reducerilor impresionante de 17% la energie electrica per camera si 12,5% la consumului de apa. In total, in perioada 2009-2010, hotelul a realizat o reducere de 36% in energie si o reducere importanta in ceea ce priveste consumul de apa, de peste 40%.

Hotelul a folosit programul LightStay de supervizare a consumului de energie Hilton Worldwide, care monitorizeaza in permanenta consumurile de energie de la nivelul hotelului, ca masura viabila de reducere a consumurilor. Programul LightStay contorizeaza cantitatile de apa si energie folosite precum si cantitatea de gunoi menajer si emisiile de carbon. Acest sistem se bazeaza pe masurarea a peste 200 de indicatori din hotel precum seviciile de curatenie, folosirea responsabila a hartiei si reciclarea acesteia, cantitatea de gunoi menajer produsa, calitatea aerului si transportul. Ca masuri importante de reducere a consumului pot fi amintite printre altele: “One-flush policy” – regula pentru curatarea toaletelor din camerele oaspetilor care a ajutat foarte mult la reducerea volumului de apa menajera si instalarea unor becuri speciale pentru consum redus de energie electrica la nivelul intregului hotel..

Linda Griffin, Managerul General al Athenee Palace Hilton Bucuresti, a spus, “Suntem incantati sa fim unul din hotelurile castigatoare ale acestei competitii. Premiul, ipod Nano reprezinta o recompensa pentru angajati care vor sa faca diferenta in ceea ce priveste protectia mediului. Este minunat ca eforturile lor sunt recunoscute pentru al doilea an consecutiv.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.