Setari Cookie-uri

Zeta Petroleum sprijina Fabrica de Pensule

Compania Zeta Petroleum se implica, incepand cu luna iunie, in sustinerea Fabricii de Pensule, cel mai important centru cultural din Cluj-Napoca, si unul din cele mai complexe proiecte culturale din Romania, in cadrul caruia functioneaza galerii de arta, sali de teatru, organizatii culturale active in domeniile artelor vizuale, dansului contemporan, teatrului si ateliere ale artistilor.

Zeta Petroleum sprijina lunar, pe parcursul intregului an, Fabrica de Pensule, intrucat ne dorim sa oferim o sustinere continua pentru acest centru cultural cu o mare audienta si realizari surprinzatoare, daca ne referim la amploarea si originalitatea evenimentelor organizate aici, dar si la faptul ca diferite galerii sau ateliere individuale de artisti care functioneaza in acest centru au deja notorietate internationala”, declara Bogdan Popescu, General Manager al Zeta Petroleum Romania.

„In spatiul Fabricii de Pensule se desfasoara activitati diverse, sustinute de organizatiile membre ale Fabricii de Pensule sau de diferiti parteneri. Faptul ca Zeta Petroleum a ales sa fie partener permanent, din iunie pana la finalul anului, ne ajuta in activitatile curente. In Fabrica de Pensule au loc atat expozitii, cat si spectacole de teatru si dans contemporan, programe de educatie pentru tineri, evenimente de audienta locala si internationala si dezbateri pe teme relevante pentru dezvoltarea sectorul cultural din Romania””, spune Corina Bucea, manager al centrului.

In luna iunie – prima in care Fabrica de Pensule beneficiaza si de suportul Zeta Petroleum – unul dintre evenimentele de amploare ce s-a desfasurat este „Noaptea Alba a Galeriilor la Fabrica de Pensule”, un concept inspirat de „Noaptea Alba a Muzeelor”. Pe 10 iunie, toti clujenii, iubitori de arta in toate formele sale, au fost invitati sa petreaca o noapte participand la vernisajele a doua expozitii si vizitand alte 5 expozitii deschise in spatiile Fabricii de Pensule. „Aceasta actiune, ce anima spatiul fabricii, ofera publicului larg posibilitatea de a descoperi Fabrica de Pensule si expozitiile de arta contemporana, intr-o noapte in care publicul se poate plimba intre diferitele spatii de expunere din oras.” – explica Corina Bucea. ”Tot in luna iunie, vor avea loc diferite ateliere si cursuri – ateliere de ritm si percutie, capoeira, improvizatie teatrala si dans contemporan”, mai spune Corina Bucea.

Centrul, infiintat in 2009, este situat in fosta fabrica de pensule si concentreaza, pe o suprafata de peste 2000 mp, 29 de spatii de arta contemporana.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.