Setari Cookie-uri

Am pus zambete pe chipurile a aproape 400 de copii

Angajatii GSK din Romania si din toata lumea isi dedica o zi lucratoare pe an actiunilor de voluntariat, in cadrul "Orange Day", eveniment aflat la a treia editie.

”Munca partenerilor nostri va fi rasplatita in fiecare zi de zambetele copiilor internati in spitalul nostru. Pentru orice copil din lume, jocul reprezinta cel mai de pret lucru, prin care ei se pot exprima si pot invata lucruri noi. In plus, pentru copiii din spitalul nostru, joaca reprezinta o modalitate de a trece mult mai usor peste o perioada foarte neplacuta pentru ei si pentru parintii lor – lupta cu bolile si internarea in spital. Dupa trei zile de munca, voluntarii au reusit sa transforme acest parc”, a declarat conf. dr. Nicolae Suciu, managerul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu”, din Bucuresti.

In colaborare cu Salvati Copiii Romania, echipele de voluntari ai GSK au mers in gradinitele si centrele educationale ale organizatiei non-guvernamentale din Capitala si din tara, unde copiii participa la activitati educationale menite sa-i ajute in pregatirea de dinainte de inceperea scolii. Voluntarii le-au povestit celor mici despre importanta unei igiene corecte si i-au implicat pe acestia in jocuri educationale prin care au invatat despre periajul corect al dintilor si despre alte obiceiuri sanatoase. Apoi, copiii s-au bucurat de activitati recreative, precum vizita la gradina zoologica, la film sau la teatru.

“Copiii din centrele noastre au fost foarte receptivi la activitatile derulate. Ei sunt intotdeauna dornici sa invete lucruri noi, sa fie expusi unor experiente noi si sa fie ajutati astfel incat sa poata face fata cu bine activitatilor scolare. Cu mult suflet, voluntarii au reusit sa-i atraga pe copii in activitati educationale diverse, dar sa-i si recreeze, mergand cu ei in locuri in care, in general, acesti copii nu ajung. Filmul sau teatrul nu reprezinta ceva ce copiii din mediile defavorizate sa intalneasca foarte des si a fost o surpriza foarte placuta pentru ei aceasta experienta”, a declarat Liliana Bibac, coordonatorul evenimentului din partea Salvati Copiii Romania.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.