Setari Cookie-uri

Premiu de 10 000 euro acordat in cadrul eXplore dance festival!

eXplore dance festival #6 - Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival gazduieste anul acesta a patra editie a competitiei Prix Jardin d'Europe, precedentele editii desfasurandu-se la Istanbul (Turcia, 2010), Bruxelles (Belgia, 2009), Viena (Austria, 2008)


Ora 19:00 spectacol: „The Angry girl" (50')
artist: An Verstraete (Belgia)
In "The Angry Girl", An Verstraete spune publicului povesti despre The Angry Girl si The Lady-in-black girl, in timp ce rasfoieste o carte ce contine colaje facute manual. Prin modul in care imaginile din carte sunt manipulate, se construieste o relatie esentiala cu povestea ilustrata. Discursul, colajele si scenografia simpla, dar eficienta au un scop bine definit: sa atraga publicul intr-un perimetru mai degraba suprarealist decat in lumea hyper-reala a personajelor.
An Verstraete (Belgia) a studiat filologie clasica si lucreaza ca performer si autor. A colaborat cu artisti precum Ruud Gielens, Antonio Tavares, Alvaro Guimaraes, and Aleksander Petlura si a jucat pe scenele teatrelor Minard (Ghent), Vooruit (Ghent), Zuiderpershuis (Antwerp) and Kaaitheater (Bruxelles). In 2011, s-a aflat în rezidenta la Art Centre Buda (Kortrijk) si a definitivat piesa The Angry Girl in timpul rezidentei de care a beneficiat la WorkSpace Brussels. In toamna lui 2011, va prezenta o noua versiune a piesei The Angry Girl la teatrul Zuidpool din Antwerpen.

Citește și:

Ora 21:00 spectacol: „Cry me a river" (50')
artist: Anna Mendelssohn (Austria)
"Cry me a river" este un solo despre catastrofele climatice launtrice si exterioare. Parcurgand gheata subtire dintre planul personal si cel politic, piesa lanseaza interogatii cu privire la comunicarea aflata in relatie cu schimbarile climatice si retorica aferenta. Emotii, spaime, furie, speranta si disperare, conectate puternic cu viziuni legate de schimbarile climatice sunt reproduse ori supuse bio-ingineriei de cate ori este cazul.

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.