Setari Cookie-uri

Premiu de 10 000 euro acordat in cadrul eXplore dance festival!

eXplore dance festival #6 - Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival gazduieste anul acesta a patra editie a competitiei Prix Jardin d'Europe, precedentele editii desfasurandu-se la Istanbul (Turcia, 2010), Bruxelles (Belgia, 2009), Viena (Austria, 2008)

Anna Mendelssohn a studiat actoria in Marea Britanie la Dartington College of Arts si Bretton Hall, School of Performing Arts. In 2004 a devenit membra a companiei toxic dreams din Viena. Din 2008, efectueaza turnee impreuna cu trupa Superamas, cu productia Empire (Art&Politics). In creatiile personale este interesata de paralela dintre planul individual/privat si evenimentele global-politice si cu precadere, in acest context, de rolul limbajului si al politicii. In 2010 a creat piesa Cry Me A River, cu care a avut un mare succes pe plan international si pentru care a primit premiul de interpretare la Festivalul Impulse 2011.

Vineri, 7 octombrie 2011

Ora 19:00 spectacol: lost in details (25')
artist: Aleksandra Borys (Polonia)


Nu stiu ce intelegi prin glorie, spuse Alice. Humpty Dumpty zambi cu multumire. "Desigur ca nu stii, pana nu iti voi spune eu. Cred ca e un argument coplesitor si dragut pentru tine" "Dar Gloria nu inseamna argument coplesitor si dragut", se opuse Alice. „Cand folosesc un cuvant", zise Humpty Dumpty, pe un ton oarecum artagos, „inseamna ce aleg eu sa insemne, nimic mai mult, nimic mai putin". „Intrebarea e", spuse Alice, „daca poti determina cuvintele sa aiba atat de multe sensuri." „Intrebarea e , spuse Humpty Dumpty, cum detii puterea, atata tot!" Lewis Carroll "Alice's Adventures in Wonderland. Through the Looking- Glass"

Citește și:


Alexandra Borys a absolvit Codarts/Rotterdam Dance Academy, Olanda si National Ballet School, Lodz, Polonia. A colaborat cu artisti coregrafi din Spania, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Israel si Italia. A creat si a contribuit la crearea unor spectacole prezentate in Olanda, Germania, Marea Britanie, Croatia si Polonia.

Ora 21:00 spectacol: Zombie Aporia (50')

Vizionare placuta


Kudika
5 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.