Thriller-ul lui Almodovar, La piel que habito, in premiera la Bucuresti

Thriller-ul lui Almodovar, La piel que habito, in premiera la Bucuresti
Kudika
5 Octombrie 2011

Thriller-ul cu accente horror "La piel que habito"/ "The Skin I Live In" ii reuneste pe Almodovar si Antonio Banderas la 21 de ani dupa ce acesta din urma a jucat in "Hable con ella".

Comunicat de presa

Filmul pe care Pedro Almodovar a ezitat sa-l trimita la Festivalul de la Cannes, de teama ca intorsaturile complet neasteptate ale povestii vor fi dezvaluite de presa inainte de lansarea in cinematografe, va rula in premiera in Romania, la a doua editie a evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest (14 – 20 octombrie). Thriller-ul cu accente horror "La piel que habito"/ "The Skin I Live In" ii reuneste pe Almodovar si Antonio Banderas la 21 de ani dupa ce acesta din urma a jucat in "Hable con ella".

afis

Publicul romanesc va avea ocazia sa vada mult-asteptata pelicula, pentru prima data, in cadrul a doua proiectii, la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman.

Scenariul scris de cineastul spaniol are ca punct de plecare romanul „Tarantula”, de Thierry Jonquet. De 12 ani, de cand sotia sa a fost desfigurata intr-un incendiu de masina si s-a sinucis, doctorul Robert Ledgard (Banderas), un eminent specialist in chirurgie plastica, lucreaza la un experiment revolutionar care il obsedeaza: un nou tip de piele, artificiala, rezistenta la arsuri, care ar fi putut-o salva. Dupa studii si experimente indelungate, reuseste sa o creeze, insa are nevoie de trei lucruri: lipsa totala de scrupule, un cobai uman si un complice.

„Un horror fara tipete si sperieturi”, cum l-a descris chiar Almodovar, bizarul „La piel que habito” reia majoritatea temelor care au dominat filmografia celebrului regizor in ultimii 30 de ani, de la devotiunea materna si identitatea sexuala, la razbunari si obsesii. Alaturi de Banderas, apar frumoasa Elena Anaya, Marisa Paredes, Jan Cornet, Roberto Álamo, Eduard Fernández si Blanca Suárez.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri