Setari Cookie-uri

In a patra zi de Anim'est, incep proiectiile din Competitii

Dupa un weekend in care filmele de animatie, expozitiile si petrecerile au fost punctele de atractie pentru mii de bucuresteni, cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est continua, ziua de luni, 10 octombrie, aducand un program bogat si divers.

Comunicat de presa
Dupa un weekend in care filmele de animatie, expozitiile si petrecerile au fost punctele de atractie pentru mii de bucuresteni, cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est continua, ziua de luni, 10 octombrie, aducand un program bogat si divers.
Luni se da startul proiectiilor din Competitia de Scurtmetraj International, din selectia careia va fi ales castigatorul Trofeului Anim'est, oferit de ICR, propus automat pentru nominalizarea la prestigiosul Cartoon d'Or. Sala ArCuB, cea mai noua locatie a festivalului, devine, de la ora 19:00, locul in care va fi difuzat primul program de scurtmetraje ce concureaza pentru Trofeu si Premiul pentru Cel mai Bun Scurtmetraj, oferit de Opel, cel de-al doilea calup fiind programat tot la Sala ArCuB, de la ora 21:00.
Luni incep si proiectiile din Competitia de Lungmetraj: filmul japonez Insula uitarii: Haruka si oglinda fermecata, in regia lui Shinsuke Sato, unul dintre cele 5 titluri care concureaza la castigarea Premiului pentru Cel mai Bun Lungmetraj, oferit de AXN, va putea fi urmarit incepand cu ora 22:30, la Cinema Patria.
Ziua de luni este dedicata si productiilor provenite din Republica Ceha. Proiectat in cadrul sectiunii speciale Masters of Puppets, Epoca de Aur a Filmului Ceh de Animatie cu Papusi (r. Miroslav Kacor, Petr Nikolaev), un documentar despre filmele de animatie cu papusi realizate in Cehoslovacia intre anii 1945 si 1989, va putea fi vizionat la Sala ArCuB, incepand cu ora 15:00, urmand ca aceeasi locatie sa gazduiasca, de la ora 17:00, o selectie a celor mai bune scurtmetraje cehesti, proiectate in editiile precedente la Anifest Teplice, Festivalul Invitat al acestei editii a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est.

Tot luni, la Cinema Patria se spun povesti cu masini. De la ora 18:30, spectatorii se pot bucura de filmul de animatie Autopohádky/ Povesti cu masini, dupa cartea cu acelasi nume a lui Jiři Marek. Patru povesti animate prezinta niste masini care apar in cadrul unor relatii de basm, fiecare poveste reprezentand opera unui regizor diferit si a unui grup de autori. Cinci platouri complete din Povesti cu masini / Autopohádky, lungmetrajul cehesc cu papusi proiectat in sectiunea Mozaic, sunt expuse in foaierul Cinema Patria, pe intreaga durata a festivalului. Astfel, publicul Anim'est va putea sa vada pe viu masinile care joaca rolurile principale, in decorurile folosite chiar pentru animatia stop-motion din film.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.