Setari Cookie-uri

In a patra zi de Anim'est, incep proiectiile din Competitii

Dupa un weekend in care filmele de animatie, expozitiile si petrecerile au fost punctele de atractie pentru mii de bucuresteni, cea de-a sasea editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est continua, ziua de luni, 10 octombrie, aducand un program bogat si divers.

De la 20:30, dupa proiectia filmului, in foaierul Cinema Patria va avea loc vernisajul expozitiei, in prezenta unuia dintre cei cinci regizori ai lungmetrajului, Frantisek Vasa, cel care sustine, in cadrul festivalului, si Workshopul de Animatie cu Papusi de la Centrul Ceh. Atat expozitia cat si workshopul sunt sustinute de Centrul Ceh.
Shane Acker, invitatul special al celei de-a sasea editii Anim'est, da intalnire studentilor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, de la ora 14:00. Regizor, scenarist, animator si realizator de efecte vizuale, Shane Acker este cunoscut pentru lungmetrajul 9, care porneste de la scurtmetrajul omonim ce a castigat in 2005 un Oscar pentru Film Studentesc si o nominalizare la Oscarul pentru Scurtmetraj Animat, precum si pentru efectele vizuale ale celui de-ai treilea lungmetraj din seria Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui (2003).

Ziua de luni se incheie cu un warm up party Creepy Animation Night 3, a carui atmosfera va fi intretinuta de Montgomery Clunk, unul dintre artistii invitati sa anime cea mai lunga noapte dedicata filmelor horror, creepy si bizare. Montgomery Clunk s-a facut remarcat in peisajul muzical romanesc si est-european prin multitudinea de stiluri de muzica electro pe care le creeaza. EP-ul sau de debut, Superbus, a avut un succes instantaneu, Monty Clunk fiind, in prezent, unul dintre cei mai solicitati artisti romani din zona electro / dubstep / progressive. Amestecand Hip Hop, Dubstep, Ambient, Electro, Pop si Progressive, muzica sa este surprinzator de omogena si armonioasa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.