48.000 de elevi din ciclul primar vor invata despre stilul de viata sanatos

Toti copiii se pot inscrie voluntar in "Cluburile SETS – Miscare si Distractie" participand la concursul anual al celor mai active cluburi. Lectii deschise vor fi sustinute de studenti din cadrul UNEFS, de medici nutritionisti, de psihologi si de sportivi olimpici de renume.

Comunicat de presa

Fundatia PRAIS lanseaza editia anuala a miscarii nationale "Si eu traiesc sanatos!" - SETS care are ca obiective, in urmatorii de 5 ani, prevenirea obezitatii infantile in randul copiilor si promovarea stilului de viata sanatos in randul familiilor din Romania, intr-o abordare holistica: minte, trup, spirit. In luna septembrie, la Summit-ul UN de la New York, privind NCDs* s-a anuntat global lansarea EPODE INTERNATIONAL NETWORK – EIN a carei misiune este reducerea obezitatii infantile prin coordonarea si promovarea strategiilor durabile pe baza Programelor Bazate pe Comunitate (Community Based Programmes – CBP). Obiectivul retelei este ca programele EPODE - Franta, THAO - Spania, VIASANO - Belgia, PAIDEIATROFI - Grecia, OPAL - Australia, JOGG - Olanda, SETS – miscarea din Romania si 5 PASOS – Mexic, sa fie primii membri ai CBP.

Retail jobs
Gabriela Szabo

In anul scolar 2011 - 2012, 45.000 de elevi din ciclul primar din 215 scoli din Bucuresti si Roman, 1.700 de cadre didactice si peste 100.000 de parinti vor avea acces la informatii despre beneficiile alimentatiei echilibrate, activitatilor fizice zilnice, sportului, despre igiena si despre valori morale. Elevii primesc gratuit doua carti educationale predate de invatatori in cadrul orelor extracurriculare. Toti copiii se pot inscrie voluntar in "Cluburile SETS – Miscare si Distractie" participand la concursul anual al celor mai active cluburi. Lectii deschise vor fi sustinute de studenti din cadrul UNEFS, de medici nutritionisti, de psihologi si de sportivi olimpici de renume. Seria dezbaterilor publice SETS va continua.

La finalul fazei pilot din primavara, care a antrenat in miscare 28.000 elevi, 1.200 profesori si a generat 106 “Cluburi SETS – Miscare si Distractie”, in care peste 3.700 de copii s-au angrenat voluntar in activitati fizice si sportive variate, echipa PRAIS a realizat un studiu in 80 de scoli. 99% dintre profesorii care au raspuns intrebarilor adresate in chestionarele aplicate sunt de parere ca implementarea miscarii SETS in scoli, pe o perioada de 5 ani, poate influenta obiceiurile de stil de viata ale elevilor si ale familiilor acestora, cu efecte benefice asupra starii lor de sanatate; 89% dintre respondenti considera ca activitatile fizice desfasurate in cadrul Cluburilor SETS au un efect pozitiv asupra starii de sanatate a elevilor. 100% dintre respondenti au considerat ca accesul elevilor la informare si activari in mediul scolar pentru promovarea stilului de viata sanatos este important pentru dezvoltarea lor armonioasa.

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri