48.000 de elevi din ciclul primar vor invata despre stilul de viata sanatos

48.000 de elevi din ciclul primar vor invata despre stilul de viata sanatos
Kudika
13 Octombrie 2011

Toti copiii se pot inscrie voluntar in "Cluburile SETS – Miscare si Distractie" participand la concursul anual al celor mai active cluburi. Lectii deschise vor fi sustinute de studenti din cadrul UNEFS, de medici nutritionisti, de psihologi si de sportivi olimpici de renume.

Site-ul www.sets.ro este sursa de informare publica a miscarii. Prin structura sa bivalenta atat copiii, cat si familiile acestora pot accesa materiale filmate, studii, articole scrise de personalitati medicale, sportivi, psihologi. Prin campanii de interes public in mass media, Fundatia PRAIS va tine la curent publicul general asupra cauzei SETS, actiunilor miscarii in care membrii comunitatilor se pot implica.

“Recunoasterea internationala a miscarii SETS din Romania prin propunerea includerii acesteia in proiectul global al EIN - programe bazate pe comunitate pentru prevenirea obezitatii – demonstreaza ca metodologiile de informare si educare aspirationale, bazate pe modele si solutii: “Asa da!”, pe care le-am creat sunt viabile. Avem alaturi o alianta puternica de valori, medici reputati, pshihologi, sportivi olimpici, cadre didactice, familii, organizatii si companii care s-au implicat in miscare si au permis aceasta recunoastere. Sprijinul lor, al altor noi parteneri, ne vor ajuta in urmatorii 4 ani, sa aducem o contributie importanta, alaturi de celelalte tari si programe din EIN” a declarat Silvia Bucur, Presedinte Fundatia PRAIS.

Miscarea nationala se deruleaza cu aportul deosebit al membrilor Consiliului Stiintific SETS si al partenerilor sai: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, UNEFS, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie; Federatia Romalimenta, Carrefour.

La nivel institutional, parteneriatul miscarii cu Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, permite alinierea acesteia la agenda europeana legata de prevenirea obezitatii infantile si promovarea stilului de viata sanatos in sanul tinerei generatii.

NCDs*: Non-communicable diseases

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri