Setari Cookie-uri

Prima zi de Films de Cannes a Bucarest

Prima zi la Les Films de Cannes a Bucarest ii este dedicata regizorului Radu Muntean, care se va intalni cu spectatorii dupa proiectia filmelor sale, programata la ora 19.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR).

Comunicat de presa

· Prima zi la Les Films de Cannes a Bucarest ii este dedicata regizorului Radu Muntean, care se va intalni cu spectatorii dupa proiectia filmelor sale, programata la ora 19.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR).

· Focus Bruno Dumont. Trei dintre filmele sale pot fi vizionate vineri: „Flandres”, „L’Humanité” si „Hors Satan”, acesta din urma in premiera in Romania
· Festivalul se deschide oficial la 20.30, la Cinema Studio, cu o comedie despre lumea Vaticanului, venita direct de la Cannes - „Habemus Papam”, in regia lui Nanni Moretti

Primul film proiectat in cadrul Les Films de Cannes a Bucarest - vineri, 13.00, la Cinema Studio - este cel care va si inchide, rotund, festivalul: "Marfa si banii", in regia lui Cristi Puiu. Acum 10 ani, pelicula deschidea seria de selectii la Cannes a unei noi generatii de regizori, celebrati anul acesta in festival sub titulatura "De la film de scoala, la film de Cannes". Un scurtmetraj de scoala realizat in Elvetia, „Inainte de micul dejun” (1995), va preceda lungmetrajul.

Citește și:
Un calup de scurtmetraje romanesti aduna, de la 15.00, la NCRR, cateva dintre productiile premiate in ultimii ani la Cannes:
· Trafic” (Catalin Mitulescu - Palme d’Or, 2004)
· Calatorie la oras” (Corneliu Porumboiu – Premiul II Cinefondation, 2004)
· Marilena de la P7” (Cristian Nemescu – Semaine de la Critique, 2006)
· Megatron” (Marian Crisan - Palme d’Or, 2008)
· Interior, scara de bloc” (Ciprian Alexandrescu – Cinefondation, 2008)

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.