Setari Cookie-uri

Prima zi de Films de Cannes a Bucarest

Prima zi la Les Films de Cannes a Bucarest ii este dedicata regizorului Radu Muntean, care se va intalni cu spectatorii dupa proiectia filmelor sale, programata la ora 19.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR).

Radu Muntean, selectionat de doua ori la Cannes, cu „Boogie” (Quinzaine des Réalisateurs, 2008) si „Marti dupa Craciun” (Un Certain Regard, 2010), va vorbi despre participarea sa la cel mai mare festival din lume, despre experienta din scoala, trecerea la lungmetraj si cel mai recent film al sau. Inainte de „Marti dupa Craciun” va rula scurtmetrajul „Ea” (UNATC, 1994), filmul de absolvire al regizorului. Q&A-ul va avea loc dupa proiectia de la 19.00, la NCRR.

Intrarea este libera la filmele romanesti.

Unul dintre cele mai simpatice filme din selectia pe 2011 a Festivalului de la Cannes deschide oficial Les Films de Cannes a Bucarest la 20.30, la Cinema Studio: Habemus Papam”, in regia lui Nanni Moretti. Cardinalul Melville (celebrul Michel Piccoli) este ales Papa, spre surpriza si spre usurarea celorlalti cardinali din conclav, care se roaga in gand sa nu primeasca cel mai dificil job din lume. Paralizat de ideea ca nu va putea duce in spate asemenea povara, cardinalul nu se poate arata multimii din piata San Pietro pentru a confirma alegerea. Un psiholog (Moretti) ii este adus special pentru a trata atacul de panica, insa noul Papa fuge din Vatican, lasand in suspans intreaga Roma. Filmul este distribuit in Romania de Independenta Film.


Citește și:

Focus Bruno Dumont. Trei dintre filmele unuia dintre profunzi si originali cineasti ai momentului – si unul dintre preferatii regizorului Radu Muntean – vor rula in prima zi de festival: „Flandres” (Marele Premiu al juriului, Cannes 2006), „L’Humanité” (Marele Premiu al juriului, Premiul de interpretare feminina ex aequo, Premiul de interpretare masculina – Cannes 1999) si „Hors Satan”, selectionat in Un Certain Regard la Cannes 2011. Regizorul lucreaza cu actori neprofesionisti si nu scrie scenarii, ci proze dupa care isi realizeaza filmele realiste, emotionante si incomode.

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.