Setari Cookie-uri

Fares - primul brand de produse naturale din Romania

Pana in ziua de azi obiceiul cultivarii plantelor medicinale s-a pastrat in inima Romaniei, la Orastie, unde prima fabrica care prelucreaza aceste plante sub forma de ceaiuri si remedii naturale poarta acum denumirea de Laboratoarele Fares Biovital.

Comunicat de presa

In perioada Antichitatii, dacii au fost unii diintre cei mai mari specialisti in cunoasterea, cultivarea si folosirea plantelor medicinale. Aceasta traditie era una dintre principalele ocupatii ale dacilor in Sarmizegetusa - inima sacra a regatului dacic, inconjurata de cetati istorice precum Cetatea de la Blidaru si Cetatea de la Costesti, loc in care astazi se afla Orastie. Pana in ziua de azi obiceiul cultivarii plantelor medicinale s-a pastrat in inima Romaniei, la Orastie, unde prima fabrica care prelucreaza aceste plante sub forma de ceaiuri si remedii naturale poarta acum denumirea de Laboratoarele Fares Biovital.


Fabrica Fares – intre strictete si complexitate


Laboratoarele Fares Biovital au la baza cultura de plante care este prelucrata sub forma de ceaiuri, siropuri sau uleiuri esentiale. Fabrica dispune de uscatorie, extractoare, sectii si masini pentru conditionarea si tocarea plantelor
si laboratoare de cercetare moderne.

Citește și:



O calatorie in Fabrica Fares porneste de la procesul meticulos de culegere a plantelor de pe terenurile proprii de peste 200 de hectare, din care ulterior se prelucreaza produsele Fares. Dupa ce sunt culese, plantele sunt asezate pe categorii si aranjate cu stictete. Pentru a nu fi contaminate aromele, unele cu celelalte, ele sunt separate in functie de aroma puternica. De exemplu, menta este separata de celelalte plante, deoarece are un miros intepator, iar daca nu este stocata separat, data viitoare cand vom bea ceai de tei s-ar putea sa simtim si gust de menta.


Procesul de prelucrare isi urmeaza cursul firesc, iar dupa ce plantele sunt selectate, are loc tocarea lor pentru obtinerea produselor naturale ale brandului. La capitolul alegerea plantelor care urmeaza sa fie prelucrate, Fares este foarte strict, pentru a se asigura ca produsele au o calitate superioara. Astfel, plantele sunt atent studiate, fiind oprite doar cele corespunzatoare standarelor inalte. In cadrul controlului calitatii, se verifica constant umiditatea produselor pentru a se asigura un proces corect de prelucrare a plantelor. Calitatea este garantata prin implementarea sistemului de management al calita
tii ISO 9001:2008, a celui de siguranta alimentara HACCP si a sistemului GMP (fabricatia produselor pe linii de medicamente pentru uz uman).

Citește și:

    Vizionare placuta


    Kudika
    18 Octombrie 2011
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.