Setari Cookie-uri

Andrei Serban tine o conferinta extraordinara in FNT

Protagonistul sectiunii Focus a FNT 2011, regizorul Andrei Serban, ne invita vineri, 4 noiembrie, ora 10.30, la Sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra, la o conferinta extraordinara cu titlu deopotriva enigmatic si provocator: "Ce inseamna sa joci un rol".

„Acela care respecta arta si se dedica trup si suflet caii va reusi sa se afirme. In Nô este important ca tanarul actor sa preia tehnicile inaintasilor; daca stie cum sa le imbunatateasca folosindu-si propriul talent, faima lui nu va avea egal. Arta noastra are la baza transmiterea invataturilor despre stil si floare din generatie in generatie” – Zeami.

Andrei Serban, reputat regizor si profesor, este cunoscut in intreaga lume pentru montarile sale indraznete. A lucrat in importante teatre dramatice si de opera din peste 39 de tari. Laureat al mai multor premii Obie (pentru “O trilogie antica”) si al premiului Tony pentru reinterpretarea unui text clasic (“Livada de visini”), al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) pentru intreaga activitate, in 1995, Andrei Serban face din fiecare montare a sa un eveniment unic si din fiecare intalnire cu un actor, un pas catre o intelegere mai profunda a actului teatral.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.