Anim'est Chisinau debuteaza cu dreptul

Anim'est Chisinau debuteaza cu dreptul

Peste 400 de oameni au umplut pana la refuz sala cinematografului Odeon din Chisinau, pentru proiectia de deschidere a Editiei Speciale a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, joi, 3 noiembrie 2011.

Comunicat de presa

public Anim'estPeste 400 de oameni au umplut pana la refuz sala cinematografului Odeon din Chisinau, pentru proiectia de deschidere a Editiei Speciale a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, joi, 3 noiembrie 2011. Oficialitati si reprezentanti ai vietii culturale si politice din Republica Moldova au fost prezenti la Gala, pentru a urmari, in premiera nationala, lungmetrajul romano-polonez Crulic - Drumul spre dincolo (r. Anca Damian, Romania - Polonia, 2011).

Ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Excelenta Sa, Marius Lazurca, a fost primul invitat de pe scena Galei, gazduite de directorul executiv Anim'est, Vlad Ilicevici, surprinzand asistenta cu o gulma aplaudata la scena deschisa. Lucia Culev, sefa Directiei Cultura a Primariei Municipiului Chisinau, si Violeta Mindrila, reprezentanta Ministerului Culturii din Republica Moldova, au salutat apoi, de pe scena, initiativa organizatorilor si si-au exprimat sustinerea pentru festival.

Dupa proiectia filmelor selectionate in Competitia Romaneasca, a premiantelor de la Anim'est 2010 si a hiturilor din Seara Franceza – Persepolis si Iluzionistul, weekendul continua la Cinema Odeon cu un program divers si bogat.

Astfel, sambata, 5 noiembrie,de la ora 14:00, Anim'est programeaza proiectia unora dintre cele mai cunoscute scurtmetraje ale maestrului filmului de animatie romanesc, Ion Popescu Gopo. Printre cele noua filme, care acopera toate perioadele carierei lui Ion Popescu Gopo, fondatorul studiourilor romanesti de animatie, se numara si primul castigator de Palme d'Or din istoria filmului romanesc: Scurta Istorie, recompensat cu cel mai important premiu acordat unui film de scurt metraj la Festivalul de Film de la Cannes, in 1957. Din programul dedicat lui Gopo nu lipsesc nici alte filme clasice, precum 7 Arte (1958), Homo Sapiens (1960) sau Ucenicul Vrajitor (1985).

La ora 16:00, programul Best Of Anim'est 2011 aduce la Odeon filmele premiate la recent incheiata editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est. Printre ele: castigatorul Trofeului, impresionanta animatie cu gheme cu mesaj anti-totalitar Memoria Trupului / Body Memory (r. Ülo Pikkov, Estonia, 2011); Cel mai Bun Scurtmetraj – ingeniosul Lumea exterioara / The External World (r. David O’Reilly, Germania, 2010) sau emotionantul The Gruffalo (r. Jakob Schuh, Max Lang, Marea Britanie, 2009), nominalizat la Oscar si Premiul Academiei Europene de Film.

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri