Setari Cookie-uri

Anim'est Chisinau debuteaza cu dreptul

Peste 400 de oameni au umplut pana la refuz sala cinematografului Odeon din Chisinau, pentru proiectia de deschidere a Editiei Speciale a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, joi, 3 noiembrie 2011.

Cea de-a treia zi a Anim'est-ului de la Chisinau continua cu proiectia super-productiei Sunt un mic ticalos / Despicable Me (r. Chris Renaud, Pierre Coffin, SUA, 2010), de la ora 18:00, un film nominalizat la Globul de Aur si la Premiul BAFTA 2011. Avandu-i in prim-plan pe cunoscutii actori Steve Carrell si Jason Segel, actiunea filmului incepe intr-un decor tipic american: o suburbie fericita inconjurata de gardulete albe si tufe de trandafiri. In inima suburbiei se afla, insa, o casa neagra, ce zace in mijlocul unei peluze paraginite. Aceasta casa ascunde un secret teribil, nestiut si nebanuit de nimeni din vecini. Inconjurat de o armata de minioni, maleficul Gru pune la cale jaful secolului, de proportii astronomice: o sa fure luna!

creepy animation night Unul dintre cele mai asteptate evenimente din cadrul festivalului ofera o incheiere memorabila zilei de festival: Creepy Animation Night. Programata sa inceapa la ora 23:00, noaptea de filme de animatie bizare si live act audiovizual este deja sold out, biletele puse in vanzare epuizandu-se inca de joi! In limita locurilor disponibile, cei prezenti la Cinema Odeon la ora inceperii vor mai putea achizitiona un numar mic de bilete. Seara ii are in prim-plan pe artistul vizual Andrei Fantana, cel care va desena live pe ecranul Cinema Odeon, pe muzica impro electro a lui Res Es si Minus. Interventiile celor trei sunt programate intre cele trei calupuri de proiectie, ce cuprind 21 de filme de animatie bizare, horror si provocatoare, printre care se numara The Monster of Nix (r. Rosto, Olanda – Franta – Belgia, 2011) – un film din distributia caruia fac parte Terry Gilliam si Tom Waits (care semneaza si coloana sonora a filmului); The Ark (Polonia, 2007), regizat de Grzegorz Jonkajtys, animatorul polonez care are in CV titluri precum Star Trek, Sin City, Labirintul lui Pan, Rango sau Transformers; Underlife (r. Jarosław Konopka, Polonia, 2010); Save the Rhinoceros (Finlanda, 2010); Fuera de Control (r. Sofia Carrillo, Mexic, 2008), scurtmetrajul mexican care are in palmares participari in selectiile oficiale de la Sundance si Sitges (Spania) – cel mai mare festival de film fantastic din lume – sau Martyris (r. Luis Felipe Hernández Alanís, Mexic, 2010).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.