Setari Cookie-uri

Olympus inaugureaza oficial cea mai mare si moderna fabrica de lactate din Romania

La inaugurarea oficiala au participat premierul Emil Boc, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Valeriu Tabara, Ministrul de Finante Gheorghe Ialomiteanu, precum si oficialitati locale.

Comunicat de presa

Producatorul elen de lactate Olympus
, prezent in Romania din 1999, a inaugurat oficial astazi cea mai mare si mai avansata tehnologic fabrica de lactate din Romania, la Halchiu, in judetul Brasov. Investitia Greenfield se ridica, pana in prezent, la 55 de milioane de euro, din fonduri proprii.

Inaugurarea oficiala La inaugurarea oficiala au participat premierul Emil Boc, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Valeriu Tabara, Ministrul de Finante Gheorghe Ialomiteanu, precum si oficialitati locale.

Noua fabrica, avand o capacitate totala de receptie a laptelui de 40.000 de litri pe ora, are trei linii de productie: iaurt (120 tone/zi), telemea (100 tone/zi) si lapte (PET: 16,000 litri/ora, ambalaj Tetrapak: 10.500 litri/ora). Capacitatea mare de receptie si productie a laptelui permite fabricii sa raspunda atat cererii de pe piata interna, cat si celei de pe piete internationale, precum Europa si SUA.

Fabrica Olypmus Fabrica si-a inceput activitatea in luna iunie a acestui an, producand o gama completa de iaurturi. In urmatoarele doua luni, noi produse au fost lansate pe piata, toate sub brandul Oly (lapte de consum, lapte UHT la 1,5 litri, smantana). Conform planurilor companiei, in noua fabrica va incepe si productia de telemea pana la sfarsitul acestui an.

In doar patru luni de la demararea productiei, noile produse “made in Romania”, care indeplinesc cele mai inalte standarde internationale de calitate, sunt deja distribuite in cele mai mari lanturi de hipermarketuri si supermarketuri din Romania si din Europa.

“Am promis ca vom valorifica la maximum materia prima din Romania, pentru a aduce pe pietele interna si externa lactate de cea mai buna calitate. Ne-am tinut de promisiune si produsele «made in Romania» se gasesc deja pe rafturile magazinelor din toata tara si din Europa”, a declarat Dimitrios Sarantis, presedintele grupului Olympus.

“Reactia consumatorilor fata de noile lactate Olympus, produse la Halchiu, este extraordinara si, de cand am introdus produsele la raft, cererea creste constant. Credem in Romania si in poporul roman, de aceea am facut aici cea mai mare investitie din afara Greciei. Consideram aceasta tara ca fiind de importanta strategica pentru grupul Olympus, ca poarta de acces catre pietele europene”, a adaugat Dimitrios Sarantis.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.