Cele mai profitabile evenimente pentru restaurante raman nuntile in toate cele cinci zone ale tarii* unde Unilever Food Solutions, divizia specializata de solutii gastronomice a companiei Unilever, a analizat dinamica evenimentelor din portofoliul restaurantelor
Gusturile romanilor, in schimbare
In ceea ce priveste schimbarile in gusturile romanilor si preferintele lor cand vor sa-si organizeze un eveniment, observatiile proprietarilor difera in functie de zone. Astfel ca proprietarii restaurantelor din Moldva si Bucuresti considera ca gusturile romanilor tind spre uniformizare, lucru observat mai ales din solicitarile clientilor de-a lungul anului, pentru meniurile evenimentelor. Proprietarii restaurantelor din Brasov, vestul tarii, Cluj, Mures, Prahova, Dambovita si Buzau apreciaza ca gusturile romanilor s-au diversificat – aproape 70% dintre restaurantele din aceste zone, in vreme ce restul afirma ca gusturile au ramas neschimbate si ca tind spre uniformizare.
Uniformizarea, respectiv diversificarea gusturilor romanilor pot fi observate in modul in care consumatorii isi aleg meniul pentru evenimentele pe care vor sa le organizeze in afara casei. Majoritatea clientilor din Moldova stiu ce preparate vor sa contina meniul pentru evenimentul lor, dar cer si parerea specialistilor restaurantului – in 64% dintre restaurante, in timp ce in restul restaurantelor, clientii aleg in functie de recomandarile bucatarilor. In vestul tarii, clientii vor sa li se faca o serie de oferte, din care sa o aleaga pe cea mai buna – 73% dintre restaurante.
In Mures, Cluj si Bucuresti situatia este asemanatoare cu a restaurantelor din vestul tarii, astfel ca alegerea meniurilor pentru evenimente are loc in urma recomandarilor bucatarilor – 80% dintre restaurante. Restaurantele din Prahova, Dambovita si Buzau alcatuiesc meniurile pentru evenimente in functie de dorintele clientilor, care, in cele mai multe cazuri stiu ce vor sa aiba la masa, dar cer si o a doua parere bucatarului. Restaurantele din Brasov sunt cele mai echilibrate, asa incat ofertele de meniuri sunt facute fie de restaurante si acceptate de clienti, fie de restaurante, la cererea clientului.
Care sunt prioritatile romanilor cand vor un eveniment la restaurant
Cand vor sa-si organizeze un eveniment in restaurant, clientii ierarhizeaza diferit (in functie de regiunea tarii) prioritatile in alcatuirea meniului. Astfel ca unii sunt interesati de rafinamentul preparatelor si de diversitatea meniului si abia apoi aduc in discutie bugetul – doar 20% dintre restaurantele din Moldova au afirmat ca bugetul este pus in topul prioritatilor de clienti; la fel se intampla cu restaurantele din Prahova, Dambovita, Buzau si Brasov, bugetul fiind pus pe un loc inferior, dupa ce sunt luate in considerare rafinamentul si diversitatea mancarii din meniu.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 20 de rochii perfecte pentru nunțile din această vară
- What's Up s-a căsătorit cu iubita sa, într-un cadru intim: Toți credeau că îi iau la mișto...
- EMIRATUL RAS AL KHAIMAH SE ALĂTURĂ CELOR MAI BUNE DESTINAȚII PENTRU NUNȚI DATORITĂ UȘURINȚEI ÎN ÎNCHEIEREA CĂSĂTORIILOR CIVILE