Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor

Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor
Kudika
28 Noiembrie 2011

Ca sa intelegem o persoana abuzata, trebuie sa incercam sa privim lucrurile prin ochii ei, sa intelegem obstacolele pe care le are de depasit, obstacole interioare si ale sistemului care ar trebui sa o protejeze.

Comunicat de presa

Avon Romania si Fundatia Sensiblu a marcat Ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor, 25 noiembrie, printr-o serie de evenimente desfasurate in intreaga tara.

conferinta de presaStartul a fost dat in cadrul conferintei de presa "Impreuna impotriva violentei domestice" organizata in colaboare cu Fundatia Sensiblu. Alaturi de noi au fost reprezentanti ai Fundatiei IREX/ Programul Biblionet (Daniela Draghici), Fondului ONU pentru Populatie (Excelenta sa Francois Farah), Gender and Development Committee of Peace Corps Romania (Sara Monson) si Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

"Ca sa intelegem o persoana abuzata, trebuie sa incercam sa privim lucrurile prin ochii ei, sa intelegem obstacolele pe care le are de depasit, obstacole interioare si ale sistemului care ar trebui sa o protejeze. Nu este usor sa fii o femeie abuzata niciunde in lumea aceasta, si Romania nu face exceptie. Femeile au nevoie de protectie, au nevoie sa creada ca sunt instrumente, institutii, organizatii si mai ales o legislatie care nu o victimizeaza, ci o valorizeaza ca fiinta umana. O persoana intr-o situatie de abuz domestic risca sa-si piarda viata! Cred ca nimeni nu isi doreste sa se intample acest lucru, de aceea depinde de fiecare dintre noi sa schimbam ceva, sa luptam pentru siguranta fiicelor, mamelor, surorilor noastre!", a declarat Cristina Horia, Director Executiv Fundatia Sensiblu.

“Intr-o familie, fiecare membru ar trebui sa se simta in siguranta, iubit si respectat si Avon militeaza pentru acest lucru. De 3 ani avem alaturi in aceasta campanie parteneri de nadejde si o mare comunitate de femei din Romania . Credem in infinitatea de posibilitati pe care o femeie le are atunci cand alege sa nu suporte violenta domestica si ne propunem cu ajutorul fiecaruia sa le oferim suportul necesar pentru a depasi rusinea de a face publice actele abuzive, teama de partener sau teama de a creste singure copiii, a declarat Raluca Kisescu Senior Manager Commercial Marketing Avon Romania si Moldova.

Despre Campania Respectului

Campania Respectului pentru femei initiata de Avon impotriva violentei domestice in 2008 are drept scop prevenirea violentei prin educarea publicului larg si prin sustinerea proiectelor sociale care combat acest fenomen.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri