Setari Cookie-uri

Bursa Alex. Leo Serban si un Premiu Special TIFF, in deschiderea Festivalului de Film Romanesc de la NY

Publicul si a invitatii au umplut Walter Reade Theater, celebrul cinematograf al Film Society of Lincoln Center, pentru a participa la Deschiderea Oficiala a festivalului si a urmari lungmetrajul Morgen, propus de Romania la Premiul Oscar 2012 pentru Cel mai Bun Film Strain.

Comunicat de presa

Alex Leo Serban, credit foto Adi Bulboaca Cea de-a sasea editie a Festivalului de Film Romanesc de la New York: Beyond (RFFNY), dedicata amintirii criticului de film Alex. Leo Serban, a debutat cu succes miercuri, 30 noiembrie. Publicul si a invitatii au umplut Walter Reade Theater, celebrul cinematograf al Film Society of Lincoln Center, pentru a participa la Deschiderea Oficiala a festivalului si a urmari lungmetrajul Morgen, propus de Romania la Premiul Oscar 2012 pentru Cel mai Bun Film Strain.

Din programul Deschiderii Oficiale nu au lipsit surprizele: seara a fost deschisa de presedintele Festivalului International de Film Transilvania, Tudor Giurgiu, care i-a inmanat lui Richard Pena, Directorul Programului de Film American al Film Society of Lincoln Center, un trofeu TIFF: profesor la Columbia University, director al Festivalului de Film de la New York si al Programului New Directors / New Films, Pena a primit Premiul Special TIFF pentru Sustinerea Cinematografiei din Romania, pentru sprijinul constant acordat tinerilor cineasti romani in ultimii ani.

Directorul Institutului Cultural Roman din New York si initiatoarea RFFNY, Corina Suteu, a prezentat, alaturi de Tudor Giurgiu, Bursa Alex. Leo Serban, oferita de ICR New York, Film Society of Lincoln Center si Festivalul International de Film Transilvania, cu sustinerea producatorului si regizorului Bobby Paunescu. Destinata, anual, cate unui tanar critic sau regizor de film, Bursa va consta intr-o rezidenta de un trimestru la Film Society of Lincoln Center, in perioada sepembrie-decembrie – intre Festivalul de Film de la NY si finalul Festivalului de Film Romanesc, doua evenimente-cheie gazduite de FSLC. In aceasta perioada, bursierii vor putea participa la cursuri de profil ale Columbia University, vor beneficia de intalniri cu profesionisti americani si invitati ai prestigiosului centru cultural, vor putea participa la evenimentele organizate de acesta, isi vor putea dezvolta viitoarele proiecte de scurt si lung metraj sau beneficia de instrumentele de post-productie oferite de Film Society.

Regizorii Marian Crisan, Radu Muntean, Bobby Paunescu, Radu Gabrea, Mona Nicoara, Bogdan George Apetri, Pavel Cuzuioc, criticul de film Magda Mihailescu, producatorul Victoria Cocias si actorii Ana Popescu si Vlad Ivanov au fost prezenti la proiectia de deschidere a festivalului si au participat, apoi, la receptia organizata de ICR New York cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.