Setari Cookie-uri

Ajuta un copil sa mearga la scoala

Ilie Nastase, Nadia Comaneci, Andi Moisescu, Andra si Catalin Maruta, Smiley, Melania Medeleanu, Andreea Marin Banica si Andreea Raicu sunt personalitatile care au acceptat sa se implice, pro bono, in campania "Ajuta un copil sa mearga la scoala".

Andreea Raicu
Instinctul de supravietuire este nativ, insa educatia este cea care te ajuta sa mergi mai departe. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Ilie Nastase
Cand nu stii sa citesti, e ca si cum ai juca mingea decisiva cu lumina stinsa. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu inteleg lumea din jurul lor. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

Nadia Comaneci
Ce rost are sa iei nota mare in sportul pe care il practici daca nu stii sa citesti. In Romania traiesc aproape 100.000 de copii care nu stiu sa citeasca si sa scrie. Trimite un sms la 874 si ajuta un copil sa mearga la scoala.

“Campania “Ajuta un copil sa mearga la scoala” reprezinta inca un pas pe care organizatia noastra il face pentru a asigura banii necesari continuarii programelor de prevenire a abandonului scolar si de reintegrare educationala si sociala a copiilor care muncesc”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Salvati Copiii Romania. Amalia Nastase, Managing Partner Eventures, agentia care semneaza aceasta campanie, explica cum a luat nastere ideea spotului: “Povestea din spatele spotului este cat se poate de reala. Am avut ocazia de a ne intalni, in cadrul unei activitati desfasurate de catre Salvati Copiii, cu unul dintre copiii cooptati in proiect, care pana la varsta de 15 ani nu a avut posibilitatea de a se integra in sistemul de invatamant. Ne-a povestit cat de greu poate fi o simpla calatorie cu autobuzul atunci cand nu stii sa citesti nici macar numele statiilor. Aceasta intamplare ne-a determinat sa aratam o poveste adevarata, reprezentativa pentru aproximativ 100.000 de copii din Romania care nu stiu sa citeasca si sa scrie”.

Beneficiarii directi ai acestei campanii sunt copiii care au abandonat scoala sau care nu au fost scolarizati si au depasit, astfel, varsta de frecventare a invatamantului de masa, precum si copiii in risc de abandon scolar, elevi in ciclul primar sau gimnazial de invatamant.

In anul 2010, 362.062 de copii nu erau cuprinsi in sistemul de invatamant, desi aveau varsta corespunzatoare (3-17ani), potrivit raportului Institutului National de Statistica (INS). Dintre acestia, aproape 100.000 de copii nu stiu sa scrie si sa citeasca. Realitatea este cu atat mai dramatica, cu cat criza economica globala antreneaza o criza sociala fara precedent, in fata careia cei mai expusi sunt copiii proveniti din medii vulnerabile. Privati de educatie, ei vor ramane in afara sistemului. adica la marginea unei societati pe care nu o vor intelege si in care nu vor sti cum sa se descurce onorabil.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.