Unilever Food Solutions lanseaza 8 sosuri pentru a ajuta bucatarii romani sa-si incante consumatorii cu noi gusturi

Unilever Food Solutions lanseaza 8 sosuri pentru a ajuta bucatarii romani sa-si incante consumatorii cu noi gusturi
Kudika
17 Ianuarie 2012

Evenimentul "Testeaza-ne!" a fost primul roadshow de prezentare si degustare de sosuri organizat in Romania de o companie de foodservice, prin care Unilever Food Solutions a prezentat bucatarilor cele 8 noi sosuri Knorr pentru bucatari, precum si sosurile cu retete imbunatatite.

Relansarea sosurilor a fost facuta de Unilever Food Solutions la nivel global, iar retetele sunt validate pentru zona noastra de bucatari din Romania, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia – fiecare tara alegand sa optimizeze anumite retete, in functie de gusturile locale.

Noile sosuri Knorr pentru bucatari lansate in Romania sunt sosuri folosite la o mare parte din preparatele gatite in restaurantele cu specific traditional romanesc, acesta fiind principalul motiv al introducerii lor in portofoliul de produse si al imbunatatirii retetelor in Romania, conform cerintelor pietei – in urma studiilor realizate de Unilever Food Solutions a reiesit ca romanii mananca intr-un numar mare mancare traditionala – intrebati ce au comandat la ultimele trei iesiri in oras, romanii au raspuns: 36% preparate din carne, 13% ciorbe acre, 12% garnituri din cartofi*.

„Sosurile nou lansate, dar si cele pentru care am imbunatatit retetele au venit ca un raspuns la discutiile numeroase avute cu comunitatile de bucatari din tara, asa incat au fost lansate chiar sosurile de care mai aveau nevoie bucatarii in pregatirea mancarurilor frecvent comandate de clienti la restaurant.

Cateva exemple de folosire a noilor sosuri in preparatele traditionale: sosul baza de tocana este folosit pentru prepararea tocanitei de cartofi cu carne, iahniei de fasole cu carnati, gulasului; sosul baza de rosii este folosit in prepararea ostropelului de pui, pulpei de purcel la tava cu sos de rosii si piure de cartofi; sosul de baza brun spaniol este folosit la tocana de vitel cu sos de vin, la stroganofful de vaca cu spaghete; sosul baza de smantana cu verdeturi este folosit pentru pregatirea cartofilor la cuptor cu sos de smantana si verdeturi; sosul pentru friptura la rulada de purcel cu sos de friptura; sosul de pasare, in pregatirea puiului la cuptor cu usturoi si cimbru si sos de pasare”, spune bucatarul Robert Voicu, Chef Executive Unilever Food Solutions.

Pe langa ingredientele mai bune si gustul mai bun al sosurilor noi si al celor cu retete imbunatatite, sosurile testate in turneul gastronomic Knorr aduc o mai mare eficienta in procesul de gatit, ajutandu-i pe bucatari si operatori sa reduca timpii de preparare in cazul mancarurilor pregatite cu sosuri.

Tabel sos

Mai multe informatii despre evenimentul „Testeaza-ne!” din cele cinci orase gasiti pe site-ul www.knorrpentrubucatari.ro

*Studiul Out of Home Consumption Habits realizat de Synovate pentru Unilever Food Solutions arata ca romanii prefera mancarurile traditionale si ca in top 5 preferinte culinare se afla preparatele din carne, pizza, garniturile din cartofi, snitelul de pui si supele acre.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri