Setari Cookie-uri

6 premii internationale si 22 premii nationale pentru vinurile Vincon Vrancea

Sortimente precum Feteasca Neagra, Tamaioasa, Merlot sau Cabernet Sauvignon precum si vinarsurile produse de Vincon au fost apreciate de cele mai exigente jurii.

Comunicat de presa

Vinurile Vincon Vrancea au primit si in 2011 recunoasterea internationala si nationala prin castigarea mai multor premii si medalii la cele mai importante si selective competitii de profil.

Astfel, prin distinctiile primite la "Vinitaly", la "Concours Mondial de Bruxelles", "Bucharest International Wine Contest", "Vinvest National Wine Contest" si la "Festivalul International al Viei si Vinului Bachus 2011" au fost recunoscute oficial atat calitatea vinurilor cat si eforturile oenologilor Vincon Vrancea. Sortimente precum Feteasca Neagra, Tamaioasa, Merlot sau Cabernet Sauvignon precum si vinarsurile produse de Vincon au fost apreciate de cele mai exigente jurii.

La "Concours Mondial de Bruxelles" – cea mai importanta competitie de profil internationala – vinurile Vincon Vrancea au fost premiate cu trei medalii de argint pentru Ambrosio Merlot 2008 Cotesti, Beciul Domnesc Merlot 2008 Cotesti si Casa Vrancea Feteasca Neagra 2008 Cotesti.

La Vinitaly – cel mai mare concurs de profil din Europa – Vincon Vrancea a obtinut distinctia “GRAN MENZIONE” pentru Vita Romaneasca Tamaioasa Romaneasca –2006 Husi, Beciul Domnesc Feteasa Neagra 2009 Cotesti si – Ambrosio Cabernet Sauvignon 2008 Odobesti.

Si la „Bucharest International Wine Contest” vinurile Vincon Vrancea au fost premiate cu medalii de aur pentru sortimentul demidulce Tamaioasa Romaneasca Dealurile Moldovei si pentru Feteasca Neagra 2006, Cotesti. Medalie de aur a primit si Vinarsul Miorita X.O. (12 ani) si Jad X.O. Special Reserve (28 ani), in timp ce Miorita X.O. Special Reserve (18 ani) a primit medalia de argint.

La „Vinvest National Wine Contest” Vincon a primit medalia de aur pentru Jad X.O. Special Reserve 28 ani.

Vincon a fost desemnat si marele castigator al „Festivalului International al viei si vinului Bachus 2011”, care a avut loc in perioada 30 septembrie – 2 octombrie la Focsani. La aceasta competitie Vincon Vrancea a castigat cele mai inalte distinctii respectiv Marea Medalie de Aur la vin alb pentru Tamaioasa Romaneasca, Vita Romaneasca si Marea Medalie de Aur la vin rosu pentru Feteasca Neagra, Beciul Domnesc. Pe langa aceste importante distinctii Vincon a mai primit 12 medalii de aur si 4 medalii de argint.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.