Concert extraordinar Waldeck la Silver Church

Concert extraordinar Waldeck la Silver Church
Kudika
8 Februarie 2012

Joi, 23 februarie, de la ora 21.00, la The Silver Church Club va avea loc un concert extraordinar al trupei austriece Waldeck, un proiect al muzicianului Klaus Waldeck.

Comunicat de presa

WaldeckJoi, 23 februarie, de la ora 21.00, la The Silver Church Club va avea loc un concert extraordinar al trupei austriece Waldeck, un proiect al muzicianului Klaus Waldeck.

In societatea anilor ’20 si ‘30, muzica aduna lumea buna in cele mai elegante sali de bal, iar ritmurile energice, distrate si libere de swing si tango combinate cu pahare de cocktail-uri delicioase si pantofi de dans cat mai rezistenti la incercarile fiecarui disc pus pe gramofon erau o reala placere. Atat la privit, cat si la ascultat.

Ei bine, pe 23 februarie 2012, incepand cu ora 22.00, The Silver Church Club devine o mare sala de bal in care trupa vieneza Waldeck aduce printr-un concert live de exceptie acele sunete si ritmuri inapoi. Toate acestea mixate electronic cu influente trip hop si electro.

Sunt fascinat de pofta de viata si de inclinatia hedonista a acelei epoci din anii ’20-’30. Pe vremea aceea, singura motivatie a femeilor parea sa fie o viata cat mai plina de placeri, iar muzica era o imbinare a actului artistic si a distractiei. Incerc sa continuu traditia acelui stil care a fost neglijat atata vreme”, spune Klaus Waldeck pe site-ul sau oficial.

Cariera muzicala a lui Klaus Waldeck a inceput cu prima sa lectie de pian, la varsta de 6 ani. La 15 ani, pasiunea sa pentru muzica a luat o pauza destul de trista atunci cand dintr-o greseala tehnica a distrus un pian Bechstein, iar acest lucru l-a indepartat de studiul muzical spre cai destul de diferite.

Astfel, cativa ani mai tarziu, Waldeck a urmat cursuri de drept (cu toate ca inima sa era tot la muzica), iar dupa terminarea studiilor, a devenit un avocat specializat pe drepturi de copyright. Probabil tot acest fapt a mers pe un fagas norocos, pentru ca datorita slujbei sale a auzit de un caz care l-a intors brusc spre continuarea unei cariere muzicale. Intamplarea despre care vorbim il are ca protagonist pe celebrul George Harrison, care la vremea respectiva a fost dat in judecata pentru ca a adaptat o parte dintr-un cantec ce nu-i apartinea.

Imediat ce a luat decizia de a parasi dreptul, s-a mutat cu totul in Anglia (luand cu el toate instrumentele sale de muzica electronica). Stabilit in Londra, si-a intalnit membrii viitoarei sale formatii, Joy Malcolm si Brian Amos.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri