Comunicat de presa

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Neuhaus, producatorul ciocolatei de lux belgiene, a deschis si in Romania primul magazin la Baneasa Shopping City. Iubitorii de ciocolata se pot bucura acum de o experienta unica, intr-o atmosfera rafinata.

ciocolataMagazinul ofera o gama larga de sortimente de praline si ambalaje, dintre care asa numitele « balottin » - cutiile inventate in 1915 de Neuhaus. « Colectiile » pe care Neuhaus le-a inventat in timp pot fi gasite acum si in Romania. Astfel, in functie de sezon si de ocaziile de consum, poti alege intre colectiile « Brussels », « Irresistibles » , « Liqueur » sau « City Collection ».

Micul magazin din Baneasa reflecta identitatea Neuhaus si reprezinta o invitatie tentanta la o pauza « dulce » pentru oricine trece prin zona.

magazinul Neuhaus

Istoria Neuhaus – inventatorul pralinelor

Urmandu-si spiritul intreprinzator, Jean Neuhaus a deschis in 1857 o farmacie in prestigioasa locatie Galerie de la Reine, la doar o aruncatura de bat de Grand Place din Brussels. Bomboane cu lichior, guimauves (similare cu bezelele) si pastile de ciocolata neagra cu uz medicinal s-au alaturat pe rafturi preparatelor mai traditionale. Pentru ca Jean Nehaus avea in sange maiestria artei de cofetar. Si cum in acele vremuri doctoriile aveau un gust neplacut, el a inceput sa le inveleasca in ciocolata.

Asistat fiind de fiul sau Frederic, si-a dedicat foarte mult timp preparatului si inventatului de noi delicatese pana in punctul in care produsele farmaceutice au inceput usor sa faca loc jeleurilor cu fructe, caramelelor si altor delicii de ciocolata.

pralineIn 1912, anul in care Frederic a murit, Jean II, nepotul lui Jean Neuhaus, a avut ideea de a umple ciocolatele cu frisca, gianduja sau caramel: primele bomboane de ciocolata umplute, ‘pralinele’ au fost create! Succesul a venit imediat pentru aceste rafinate ‘bijuterii’. In schimb, pralinelor le-a urmat o lovitura de geniu in anii ce au urmat. Louise Agostini, sotia lui Jean II, era deranjata sa isi vada pralinele strivite impreuna in pungile de hartie in care erau ambalate. Impreuna cu sotul ei, a inventat un ambalaj de tipul unei cutiute-cadou care a devenit cunoscuta cu numele de’ballotin’, fiind chiar patentata. Pentru prima oara ciocolata a fost ridicata la gradul de cadou de lux!

Cadouri dulci din ciocolată belgiană de la Chocolissimo pentru evenimente speciale
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: