E descoperirea rascolitoare si plina de duiosie pe care o fac protagonistii filmului Tatal-fantoma, primul lungmetraj al scenaristului si publicitarului Lucian Georgescu, care va avea premiera in cinematografele din Romania, pe 2 martie.

Tatal-fantoma este un „road-trip movie” (iar cinematografele din toata lumea sunt innebunite dupa filme „beat”, dupa lansarea lui „Howl”, cu James Franco), cu o poveste construita dupa o nuvela de Barry Gifford, scriitorul-fetis al regizorului David Lynch.

Profesorul american Robert Traum (Marcel Iures, in primul sau rol comic de prim-plan), care si-a dedicat viata studiului si pe care nimeni nu si-l poate imagina capabil de aventuri pline de suspans in necunoscut, decide sa isi ia un an sabatic si sa-si inteleaga povestea neamului sau. Porneste la drum, intr-o tara plina de mister pentru el, Romania, in cautarea originilor, dar drumul ii scoate in cale iubirea.

In rolul Taniei, femeia care ii da peste cap viata singuraticului si cinicului profesor Traum, joaca Mihaela Sarbu, actrita despre debutul careia revista Variety scria: “Performanta actoriceasca a Mihaelei Sarbu este minunata si face calatoria sa merite”.

E un film despre frumusete, iubire, curaj, complicitate in doi, cinema, cu imagini care-ti taie rasuflarea dintr-o Bucovina plina de magie si cu o coloana sonora care combina acordurile simfonice ale muzicii special create pentru “Tatal-fantoma” de compozitorul Johannes Malfatti, cu beat-ul rock al trupei britanice “Supertramp”.

Daca va e dor de Mariana Mihut si Victor Rebengiuc (dupa 30 de ani, din nou impreuna intr-un film), intr-un rol parca special creat pentru povestea lor de iubire de jumatate de secol, nu pierdeti “Tatal-fantoma”.

Daca vreti sa-l vedeti pe Marcel Iures intr-un rol romantic, zambind indragostit si cantand intr-o dimineata, printre Obcinele Bucovinei, „Breakfast in America”, mergeti la un film romanesc. La o comedie dulce-amara si o poveste de dragoste surprinzatoare :„Tatal-fantoma”. Din 2 martie, in cinematografe.

Trailer Tatal-fantoma:



  • Kudika

    În timp ce Ilinca Vandici anunța despărțirea, Andrei Neacșu era în...

  • Kudika

    Singura dorință a lui Irinel Columbeanu de sărbători: I-am mai...

  • Kudika

    Scandal monstru între Shakira și Gerard Pique! Fratele artistei l-a...

  • Kudika

    Amna, de la durere la încredere în sine. Artista, lecții din...

  • Kudika

    Edan Pițurcă a terminat clasa a IX-a cu notă mare! Ce spune Vica...

  • Kudika

    Valentine's Day cu #FlowersAndChill by Floria.ro