Napolact promoveaza traditiile si obiceiurile culinare din Transilvania.
Varza a la Cluj (cu carne tocata, costita, ciuperci) si tocanitele / gulas sunt preparate des intalnite. Mancarurile sunt drese cu smantana, care este folosita la supe, la felurile principale dar si la deserturi.
La desert nu lipsesc produsele de panificatie specifice, pe baza de miere, nuca si mac, prajiturile cu crema, strudelele, cu mere sau branza dulce, si cozonacul, cel mai adesea cu nuca si mac.
„Combinand cu mare inventivitate branzeturile, carnea, asezonate cu putine legume primare si mamaliga, bucataria din Ardeal reuseste sa-si creeze un specific inconfundabil, atat pentru romani, cat si pentru straini”, declara Antoaneta Olteanu, etnolog.
Promotia „Castiga o casa-n deal, in mijloc de Ardeal” se desfasoara in perioada 15 martie – 23 mai pe www.napolact.ro, unde participantii vor descoperi cele mai frumoase locuri din Ardeal, cu traditiile si obiceiurile specifice ramase ca odinioara. Pe parcursul incursiunii in Ardeal vor fi descoperite 20 sate din Cluj, Sibiu, Alba, Brasov, Mures si Harghita. Mecanismul este simplu: cu ajutorul codului de pe fiecare produs si a bonului fiscal, consumatorii pot incepe calatoria virtuala.
„Prin toate actiunile incercam sa sustinem satul romanesc, sa-i promovam adevaratele valori, traditiile si obiceiurile culinare. Am vrut ca aceasta campanie sa aiba dublu rol, pe langa cel de promotie si unul educativ. Speram ca cei care vor accesa aplicatia de pe site sa gaseasca in satele in care vor poposi virtual o sursa de inspiratie. Suntem mandri de mostenirea noastra si incercam sa o promovam prin fiecare actiune”, declara Marian Chiraches, Group Brand Manager Napolact.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Gabriela Cristea se lansează în lumea afacerilor cu delicii culinare făcute în casă. Cât costă un borcan de zacuscă?
- Motivul pentru care Lidia Buble nu vrea să își facă publică relația cu Horațiu Nicolau: M-am fript de prea multe ori...
- Trucurile la care apelează Dorel Vișan pentru a se menține în formă la 86 de ani: Fac așa ceva în fiecare dimineață...