Setari Cookie-uri

CPE lanseaza studiul "Sperante, la vanzare"

CPE - Centrul Parteneriat pentru Egalitate lanseaza "Sperante, la vanzare", o cercetare calitativa privind traficul de persoane in vederea exploatarii sexuale in Romania si Italia, in perioada 2007-2011.

In urma interviurilor cu respondentii, a reiesit ca intrarea in capcana traficantilor se petrece ca rezultat al unor factori multipli - sociali, familiali sau de context. Contextul familial disfunctional (violenta fizica si verbala, inclusiv abuzuri sexuale, indiferenta fata de victima potentiala) poate conduce la dezvoltarea afectiunii victimei fata de traficantul perceput in mod gresit drept prieten (cel care manipuleaza, raspunzand la nevoile imediate de iubire si protectie a potentialei victime). Motivatia economica, dorinta de a-si ajuta familia si dificultatea de implinire a aspiratiilor individuale sunt, de asemenea, factori importanti in cresterea vulnerabilitatii la trafic.

Colectarea datelor a avut loc in perioada mai – noiembrie 2011. In cadrul cercetarii, au fost intervievati reprezentanti ai institutiilor guvernamentale si ai organizatiilor neguvernamentale cu expertiza in domeniu (45 de interviuri realizate in Romania si 55 de interviuri realizate in Italia), precum si persoane traficate in scopul exploatarii sexuale, beneficiare ale unor programe de protectie sociala (17 interviuri in Romania si 9 interviuri in Italia).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.