PUMA The Creative Factory

PUMA The Creative Factory

PUMA si Let`s Do It, Romania! au desemnat castigatorii concursului PUMA The Creative Factory

comunicat de presa

PUMA si “Let`s Do It, Romania!” au organizat concursul „PUMA The Creative Factory”, dedicat oamenilor talentati, care sunt pasionati de arta, design, arhitectura sau care pur si simplu au suficienta imaginatie incat sa creeze ceva impresionant din orice material. Provocarea PUMA a fost realizarea unui obiect de expozitie din Puma Recyclable Bags, sacosele din material reciclabil PUMA. Scopul initiativei a fost de a arata modul artistic sau practic in care pot fi reutilizate diversele produse pe care oamenii le folosesc in viata de zi cu zi si de a cultiva nivelul de responsabilitate.

Competitia a fost organizata in 2 etape. In prima faza, toti cei interesati au fost rugati sa trimita un scurt CV/portofoliu, prin care sa evidentieze ca au experienta in domeniul artelor, designului, creatiei si/sau arhitecturii. Peste 150 de tineri talentati au aplicat pentru a primi sansa de a crea obiectul de expozitie dorit. Dintre acestia, numai 30 au fost alesi pentru cea de-a doua etapa, etapa de creatie. Timp de 2 saptamani, concurentii selectati si-au pus la bataie talentul, priceperea si imaginatia, pentru a realiza cele mai creative si nonconformiste obiecte, folosind sacose PUMA reciclabile.

Punctul culminant al campaniei a fost expozitia „PUMA The Creative Factory”, momentul in care cele 30 de obiecte au fost prezentate publicului larg. Creatiile participantilor au fost extrem de variate: obiecte de mobilier, lampi de diverse tipuri, obiecte de fashion (genti, rochii), un leagan, o carte, un tablou, o masina de reciclare sunt doar cateva dintre lucrarile care au incantat audienta.

In cadrul expozitiei au fost anuntati si castigatorii concursului: Irina Giuglea, absolventa a Universitatii de Arhitectura si Ubanism Ion Mincu din Bucuresti, este marea castigatoare a premiului de 1300 de euro, cu lucrarea intitulata “Ganditorul iluminat”, ce reprezinta “ideea de evolutie prin reciclare. Este un mic pas creativ, cu scopul de a constientiza problemele societatii de consum. Realizarea obiectului a fost instinctiva, fiecare bucata de material participand la realizarea intregului”

Locurile 2 (1000 de euro) si 3 (700 de euro) au fost ocupate de alte 2 lucrari pline de farmec si inventivitate. Ana Mandita, studenta in anul 2 la Facultatea de Arte Plastic si Decorative Bucuresti si castigatoarea premiului 2, a captat atentia cu un obiect vestimentar, o rochie de seara cu trena, despre care spune ca “pastreaza esenta PUMA, esenta felinei, pe care o descoperim si intr-o femeie eleganta. Am mers mult pe contrastul dintre aparenta si esenta, plecand de la un brand sport si ajungand in zona eleganta, cu o textura total noua. Partea de sus este realizata din impletituri si suprapuneri de mici bucatele, iar partea de jos este o dantela realizata din mici pume decupate de pe sacosele primite”.

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri