Setari Cookie-uri

Consumul de cafea dupa-amiaza are efecte benefice asupra sistemului mental

Specialistii au demonstrat ca un consum moderat si regulat de cafea dupa amiaza contribuie la stimularea sistemului mental.

Studiile recente prezentate de NESCAFE arata efectele pe care le are cafeaua asupra atentiei dupa orele pranzului. Dupa consumarea unei cani de cafea, cafeina este absorbita rapid si eficient si incepe sa aiba efecte asupra organismului dupa numai 20 de minute, efecte ce vor dura mai mult timp. Fiind un adevarat stimulent, cafeaua accelereaza sistemul nervos, creste timpul de reactie si concentrarea.

Astfel, persoanele care beau o cafea dupa amiaza se simt mult mai bine si se pot concentra mai usor asupra activitatilor. In a doua parte a zilei, nu mai avem acelasi ritm dinamic din timpul diminetii, fiind recomandat un stimulent, precum o cana de cafea solubila pentru a fi din nou intr-o forma buna.

“Studiile stiintifice demonstreaza efectele protective asociate consumului regulat si moderat de cafea. Bineinteles este necesar sa fie continuate cercetarile pentru a intelege deplin mecanismele ce determina aceste efecte, precum si componentele cheie din cafea responsabile pentru aceste beneficii. Cercetarile ne arata ca un consum moderat de cafea, de trei-patru cani pe zi, este parte a unui stil de viata sanatos, echilibrat si dinamic, daca preparam corect cafeaua, adaugand 1.8g de cafea solubila la 70 ml de apa. De asemenea, este important sa avem o alimentatie sanatoasa si sa facem miscare in fiecare zi pentru un mod de viata sanatos“, afirma Daniel Plaiasu, specialist in nutritie NESCAFE.

Citește și:

Mai mult, polifenolii din componenta cafelei au, de asemenea, efecte pozitive asupra organismului. Cafeaua NESCAFE Green Blend, singura cafea solubila din Romania ce contine cafea verde, are o cantitate mare de antioxidanti de tip polifenoli care asigura o stare de bine organismului. Studii clinice citate de NESCAFE au demonstrat ca polifenolii sunt absorbiti rapid de corpul uman si protejeaza organismul impotriva distrugerii celulelor.

Cele mai recente studii privind efectele consumului de cafea asupra organismului au fost prezentate si medicilor de familie, de catre NESCAFE, in cadrul conferintei Medical Forum ce s-a desfasurat la Bucuresti, in perioada 10-11 mai. Prin intermediul expunerii realizate de NESCAFE, specialistii au avut acces la rezultatele cercetarilor care demonstreaza beneficiile consumului moderat de cafea asupra sanatatii.

Citește și:

NESCAFE va continua campania de informare a specialistilor si publicului larg privind beneficiile consumului de cafea solubila asupra organismului. Cafeaua solubila este o cafea 100% naturala, procesul de productie al cafelei solubile demonstrand faptul ca aceasta se produce ca si cafeaua macinata. Singura diferenta intre procesul de productie al cafelei macinate si cel de productie al cafelei solubile este extractia apei in cazul cafelei solubile

Resurse:

Schmitt, J.A.J., Benton, D., Kallus, K.W. General Methodological considerations for the assessment of nutritional influences on human cognitive functions. Eur J Nutr. 2005; 44: 459-464.
Schmitt, J.A.J., Benton, D., Kallus, K.W. General Methodological considerations for the assessment of nutritional influences on human cognitive functions. Eur J Nutr. 2005; 44: 459-464.
Scientific Review “In vivo activity of coffee on oxidative stress / damage caused by free
radicals – highlight on NESCAFÉ GREEN BLEND,” Nestlé Research Center, Lausanne,
Switzerland, SD-0902/01 (Nov 2009).

Citește și:


&nbs

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.