Setari Cookie-uri

Ce cred femeile din Europa despre goluri si offside

Femeile si fotbalul

Turcoaicele asocieaza fotbalul cu femeia moderna

Pentru femeile din Turcia, interesul pentru fotbal este asociat cu viziunile unei femei moderne, in timp ce pentru italiencele microbiste acest lucru denota un stil de viața foarte dinamic, care starneste curiozitatea pentru nou si o concetrare pe agregarea si identificarea sociala, in special in timpul competitiilor internationale mari (Cupa Mondiala si Europeana), acestea atragand 35% dintre femei in comparatie cu 20% dintre femeile care urmaresc fotbalul in mod regulat.

In mod clar, fotbalul este ceva cu adevarat profund,” concluzioneaza Camillo Regalia,”un lucru pe care femeile din cele 5 esantioane analizate il impartasesc in ciuda diferentelor nationale. In fiecare tara, femeile pasionate de fotbal sunt femei care nu sunt usor de multumit, care adora provocarile si muncesc pentru a-si atinge obiectivele. Acestea sunt femeile din prezent, indreptate catre viitor, dar ferm ancorate intr-un context cultural si social bine structurat. Intr-adevar, aceste femei sunt o populatie extrem de interesanta”, marturiseste Camillo Regalia.

Citește și:

Femeile din Turcia s-au dovedit a fi cele mai pasionate suportere. 62% dintre acestea au afirmat ca sustin o echipa de fotbal, in contrast cu doar 30% din englezoaice si 25% din italience.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de aproximativ 20 000 de femei din 5 tari europene: Italia, Franta, Anglia, Rusia si Turcia.

Vizionare placuta


Kudika
14 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.