Setari Cookie-uri

Peste 2.000 de elevi invata despre colectarea selectiva cu Romprest

Romprest a lansat programul pilot al campaniei de informare ATITUDINEA R.

Comunicat de presa

Romprest a lansat, in parteneriat cu Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), Primaria Municipiului Bucuresti si Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti, programul pilot al campaniei de informare ATITUDINEA R.

ATITUDINEA R este primul proiect complex initiat de Romprest, in colaborare cu alte institutii de stat si parteneri. Programul are ca scop constientizarea si informarea participantilor (copii, cadre didactice, parinti) asupra importantei pre-colectarii selective si formarea unui comportament eco-civic fata de mediul inconjurator.

In cadrul proiectului vor fi efectuate si implementate periodic programe de pre-colectare selectiva, prin organizarea unor competitii intre scoli.

De-a lungul timpului, compania Romprest, alaturi de partenerii traditionali, dintre care mentionez autoritati locale, autoritati centrale, institutii de invatamant etc., s-a implicat activ in diverse actiuni de responsabilitate sociala.

Citește și:

Consideram ca este datoria noastra civica sa ne implicam activ in protejarea mediului inconjurator care, in final, inseamna un mediu de dezvoltare sanatos pentru tanara generatie.

Trebuie subliniat ca efortul Romprest nu ar fi fost suficient fara sprijinul autoritatilor locale, centrale si guvernamentale care nu numai ca s-au alaturat demersului nostru, dar au contribuit la reusita acestui proiect”, a declarat Elena Barabancea, Director Directia Management Romprest.

ATITUDINEA R isi propune sa invete copii, intr-o maniera originala, ce inseamna pre-colectarea selectiva a deseurilor si de ce este important sa dezvolte acest timp de comportament. La randul lor, copii vor deveni comunicatori catre adulti, sensibilizandu-i si generand o schimbare atitudinala fata de importanta colectarii pre-selective a deseurilor.

Citește și:

Proiectul pilot ATITUDINEA R va fi implementat in 8 scoli din Sectroul 1, in perioada martie – iunie 2013 si peste 2.000 de elevi din clasele a III-a si a IV-a vor participa activ la aceste actiuni.

“Aceste actiuni de constientizare a problemei gestionarii deseurilor sunt salutare si vreau sa subliniez importanta lor pe termen lung pentru ca tara noastra sa poata oferi generatiilor viitoare un mediu curat, sanatos si civilizat.

Politica nationala privind deseurile este integrata partial in deciziile economice, ceea ce are ca efect, in unele cazuri, supra-utilizarea resurselor. Pe termen lung se impune schimbarea abordarii managementului deseurilor pentru a putea sprijini eficient dezvoltarea economiei verzi.

Aceste aspecte sunt abordate in noua Strategie Nationala de Gestionare a Deseurilor (SNGD), promovata de catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, certificand astfel alinierea Romaniei la conceptele si tendintele de la nivelul Europei”, a afirmat Elena Dumitru, Secretar de Stat in Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.