Setari Cookie-uri

NESCAFE sarbatoreste 75 de ani

Aroma cafelei Nescafe dainuieste de acum 75 de ani

Cum a luat nastere Nescafe

In cei trei ani de cercetari amanuntite, Max Morgenthaler a descoperit faptul ca aroma se pastra mai bine in cazul cafelei cu lapte si zahar, decat in cazul produsului neindulcit. De asemenea, acesta a descoperit ca aroma de cafea se conserva mai bine in urma expunerii la temperaturi si presiuni mari.

Max Morgenthaler a ajuns la concluzia ca secretul conservarii aromei de cafea sta in crearea unui sortiment solubil cu suficienti carbohidrati care sa confere savoare. Aceasta noua directie a fost una diferita de conceptul initial.

Un an mai tarziu, specialistii Nestle au folosit o tehnica specifica de a produce aceasta pudra. Solutia a fost prezentata in fata boardului executiv Nestle si a directorilor tehnici, care au putut testa primele mostre de cafea solubila.

Doi ani mai tarziu, pe 1 aprilie 1938, cafeaua solubila NESCAFE a fost lansata in Elvetia. Nestle a infiintat o linie de productie pentru extractia si uscarea rapida a boabelor de cafea pentru a produce cafeaua NESCAFE in fabrica din orasul elvetian Orbe.

Citește și:

Cafeaua NESCAFE a fost lansata in Marea Britanie doua luni mai tarziu si in Statele Unite in 1939. In 1940, prima cafea solubila era deja disponibila in 30 de tari.

NESCAFE in timpul razboiului

Pe durata celui de-al doilea Razboi Mondial, in Elvetia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii s-au consumat mai mult de 3 sferturi din productia globala de cafea NESCAFE.
Termenul de valabilitate mai extins decat cel al cafelei macinate a sustinut cresterea popularitatii cafelei solubile si a dublat volumul vanzarilor.

Pentru aprovizionarea trupelor armatei Statelor Unite, cafeaua NESCAFE era livrata vrac in pachetele cu provizii. Din acest motiv, pentru a sustine cererea, in 1943 au fost infiintate doua fabrici in Statele Unite.

Momente cheie in istoria NESCAFE

In 1952, fabrica NESCAFE din St Menet, Franta a venit cu o idee revolutionara – un produs care nu necesita adaugarea de carbohidrati. Din acel moment cafeaua NESCAFE contine numai apa si cafeaua extrasa din boabele de cafea, fara niciun alt ingredient.

Citește și:

In 1960, NESCAFE a inceput sa fie comercializat in recipiente de sticla, in Japonia si Europa, o inovatie menita sa pastreze prospetimea cafelei.

In 1965, brand-ul anunta o noua inovatie – cafeaua solubila obtinuta prin tehnologia de extractie a apei - freeze drying - NESCAFE Gold Blend.

De-a lungul timpului, NESCAFE si-a extins portofoliul de specialitati creand noi sortimente precum NESCAFE Decaf, NESCAFE Gold Espresso, NESCAFE Frappe, NESCAFE Cappuccino sau NESCAFE Ready-to-Drink.

In 1990, specialistii NESCAFE au brevetat o modalitate prin care bauturile puteau beneficia de textura bogata a spumei de lapte, o reteta care este folosita in ziua de astazi pentru NESCAFE Cappuccino.

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.