Setari Cookie-uri

Duel Stradivarius versus Guarneri

O seara neasteptata pe scena Salii Radio, marti 9 aprilie

comunicat de presa

Cea de-a doua editie a Festivalului VIORI DE COLECTIE la Sala Radio se desfasoara intre 8 si 12 aprilie, cinci zile de sarbatoare care inseamna trei recitaluri si doua concerte.

Din motive independente de vointa organizatorilor recitalul de marti, 9 aprilie, cu violonistul Gabriel Croitoru si pianistul VALENTIN GHEORGHIU se inlocuieste cu o surpriza si anume intalnirea a doua viori de colectie: Guarneri del Gesù (1731) – supranumita “Catedrala” si Stradivarius (1694) manuite de cei doi mari violonisti ce s-au "duelat" deja de doua ori pe scenele din Romania: Gabriel Croitoru si Liviu Prunaru.

Cele doua editii ale turneului Duelul Viorilor au umplut pana la refuz salile de concert din toata tara, dovedind admiratia si respectul publicului pentru sunetul extraordinar al viorilor, dar mai ales pentru maiestria celor doi mari instrumentisti care le pun si mai mult in valoare.

Citește și:

Vioara Stradivarius este construita de celebrul lutier italian in 1694, iar instrumentul este pus la dispozitia lui Liviu Prunaru de vestita orchestra Royal Concertgebouw – Amsterdam, al carei concertmaestru este de sase ani.

Vioara Guerneri del Gesu, datata 1730, instrument pe care a cantat nimeni altul decat George Enescu, este pusa la dispozitia violonistului Gabriel Croitoru de Muzeul National ”George Enescu”, in patrimoniul caruia se afla. Recitalul de pe 9 aprilie, de la Sala Radio, va fi o avanpremiera a frumoasei si amicalei intreceri artistice - Duelul viorilor – Stradivarius versus Guarneri, care ajunge in 2013 la a treia editie.

Cei doi violonisti vor interpreta: N. Paganini: Capriciul nr. 23 (Liviu Prunaru), Fr. Kreisler: Recitativ si Scherzo (Gabriel Croitoru), L. Berio: Duetul nr. 1 in sol minor (Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru), S. Prokofiev: Sonata pentru doua viori, op. 56 (Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru), L. Sphor: Duetul nr. 2 (Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.