Setari Cookie-uri

Bancpost a lansat "Planul de Economii pentru Copii"

Primul produs care combina un cont de economii cu o asigurare cu economisire

Optiunea de protectie contra inflatiei

Durata minima a contractului de asigurare este de 10 ani, iar durata maxima este atinsa la implinirea varstei de 25 de ani a copilului. La incheierea contractului, parintele poate opta pentru cresterea anuala automata a primei de asigurare cu 5%, in scopul protectiei la inflatie.

Mai departe, la fiecare aniversare, el poate opta pentru modificarea primei de asigurare sau dezactivarea optiunii de protectie impotriva inflatiei, si anume cresterea anuala automata cu 5% a primei de asigurare.

Suma asigurata este 100% garantata la maturitatea contractului de asigurare. Daca pe parcursul contractului survine decesul persoanei asigurate, compania de asigurari preia plata primelor lunare, astfel incat la maturitatea contractului copilul va beneficia intregral de suma asigurata.

Citește și:

Dobanda avantajoasa la depunerile in contul de economii

Contul de economii beneficiaza de o dobanda avantajoasa de 5,5% pe an, oferita pentru solduri de peste 500 lei. In plus, la sume lunare medii de peste 4.000 lei banca acorda un bonus de dobanda de 0,25% pe an. Suma minima pentru deschiderea contului de economii este de 250 lei, suma care poate fi insa folosita ulterior pentru plata primelor de asigurare lunare. Contul de economii este garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Decizia de a economisi din timp reduce presiunea pe bugetul familial

Ca exemplu, un parinte care alege sa incheie un Plan de Economii pentru Copii Bancpost pentru a-i oferi copilului sau o suma de circa 22.000 RON la maturitate, va plati o prima lunara de 150 de lei pe o perioada de 10 ani, in timp ce daca ia decizia din vreme si are la dispozitie o perioada de 15 ani, atunci prima de asigurare lunara va fi de doar 75 de lei – in ambele cazuri a fost utilizata actualizarea anuala cu 5% pentru protejarea impotriva inflatiei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.