Setari Cookie-uri

Cum se produce cafeaua solubila?

Ca sa intelegem mai bine ce inseamna cafeaua solubila, trebuie sa parcurgem pas cu pas procesul de productie.

2. Uscarea si selectarea

Fiecare fruct contine doua boabe verzi, care se extrag prin uscarea sau decorticarea fructului. Selectarea si amestecarea boabelor de cafea sunt realizate pe categorii de calitate si in functie de culoare si marime.

3. Prajirea

Prajirea determina modificarile fizice ale boabelor verzi: greutatea boabelor este redusa cu 16%, se dubleaza in volum, culoarea trece de la verde pal la maro intens si capata gustul si aroma specifica cafelei. O conditie esentiala a prajirii este de a raspandi caldura, astfel incat toate boabele sa fie prajite pe toate partile, in mod egal si in acelasi timp. Temperatura si durata procesului de prajire sunt controlate cu grija, pentru a nu pierde aroma cafelei. In general, prajirea usoara confera boabelor o aroma mai blanda, prajirea medie produce o aroma bine definita si bogata, iar prajirea puternica da o aroma tare si distincta.

Citește și:

4. Macinarea

Boabele de cafea prajite sunt apoi macinate pana capata aspectul unei pulberi aspre.
Pana la aceasta etapa, procesul de productie este similar cu cel al cafelei macinate.

Singura diferenta este extractia apei in cazul cafelei solubile: componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer cald, astfel incat se concentreaza, obtinandu-se cafea solubila cu granule fine. Granulele de dimensiuni mai mari se obtin printr-o etapa diferita de concentrare, respectiv componenta solubila a cafelei macinate este trecuta printr-un jet de aer rece/inghetat.

Produsul final, cafeaua solubila NESCAFÉ, contine intr-o forma concentrata gustul, aroma si culoarea, la fel ca si cafeaua macinata, oferindu-ne insa avantajul prepararii instant.

Asadar, cafeaua solubila nu contine niciun ingredient suplimentar, doar apa si boabe de cafea, fiind 100% naturala!

Citește și:

sursa foto interior si prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.