Setari Cookie-uri

MISIUNEA 150: Informeaza-te, testeaza-te, trateaza-te!

Campania "Misiunea 150" subliniaza importanta informarii cu privire la hipertrigliceridemie, a testarii pentru evaluarea nivelului trigliceridelor precum si a nevoii de a urma constant recomandarile medicului cu privire la stilul de viata si la tratament.

Comunicat de presa

In luna iunie 2014, Abbott lanseaza campania educationala pentru pacienti si publicul larg "Misiunea 150". Obiectivul campaniei este acela de a creste gradul de constientizare a populatiei cu privire la nivelul ridicat al trigliceridelor in sange precum si de a aduce in atentia publica riscurile implicate de hipertrigliceridemie.

Campania "Misiunea 150" subliniaza importanta informarii cu privire la hipertrigliceridemie, a testarii pentru evaluarea nivelului trigliceridelor precum si a nevoii de a urma constant recomandarile medicului cu privire la stilul de viata si la tratament.

Cele mai predispuse persoane la hipertrigliceridemie sunt cele cu diabet, cele supraponderale si cele sedentare. In cadrul campaniei, medicii le vor explica acestora ce sunt trigliceridele, care este valoarea lor normala, care sunt riscurile hipertrigliceridemiei si cum poate fi mentinuta sub control prin schimbari in stilul de viata sau prin tratament. Publicul va putea avea acces la informatii de specialitate oferite de medici si pe platforma www.misiunea150.ro.

Citește și:

Prof. Dr. Nicolae Hancu, Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, explica: "Trigliceridele sunt grasimi formate din mai multe tipuri de acizi grasi. Limita lor normala este de 150 mg/dl. In organismul uman, ele se gasesc fie in sange, fie in tesutul adipos. Sursa lor este data de grasimile din alimentatie, sau pot fi sintetizate in ficat. Atunci cand trigliceridele sunt prezente peste nivelul normal de 150 mg/dl, apare obezitatea sau supraponderea, iar cand se acumuleaza in cantitate mare in sange, apare o boala numita hipertrigliceridemie. Aceasta boala este, de regula, asociata si cu obezitatea, hipertensiune arteriala, o crestere a colesterolului, sau cu diabetul zaharat si sindromul metabolic, care reprezinta un factor major de risc cardiovascular."

"In cazul in care nivelul trigliceridelor depaseste valorile normale, in primul rand trebuie sa intervenim prin optimizarea stilului de viata, printr-o dieta saraca in grasimi si in calorii. Daca nu reusim sa mentinem nivelul trigliceridelor sub aceasta valoare de 150 de mg/dl, suntem obligati sa asociem medicamente din grupul fibratilor, a fenofibratului in special, asociat cu medicamente, si nu cu suplimente nutritive, din grupul Omega 3", adauga Prof. Dr. Nicolae Hancu.

Citește și:

"Prin aceasta campanie, Abbott continua traditia de a initia si de a sustine proiecte dedicate comunitatii din care face parte. Misiunea 150 este un nou proiect pe termen lung prin care Abbott isi onoreaza promisiunea de a ajuta oamenii sa aiba o viata mai sanatoasa, dandu-le posibilitatea de a lua decizii in cunostinta de cauza pentru sanatatea lor", declara Adrian Grecu - General Manager Abbott Romania.

Misiunea 150 - campanie de informare si educare- va incepe in luna iunie si se va desfasura pe termen lung. Campania va ajunge la publicul larg atat prin intermediul materialelor informationale oferite in cabinetele medicilor si in farmacii, cat si prin intermediul media - comunicare radio si online, ce directioneaza spre platforma www.misiunea150.ro.

Sursa foto prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.