La Fantana lanseaza campania Filtreaza apa de mituri

La Fantana lanseaza campania Filtreaza apa de mituri
Kudika
4 Septembrie 2014

Apa din retea este o apa naturala si valoroasa

comunicat de presa:

La Fantana, furnizor de servicii de aprovizionare cu apa si cafea si liderul pietei de apa in sistem watercooler si purificator, lanseaza campania „Filtreaza apa de mituri”. Initiativa isi propune sa informeze publicul asupra prejudecatilor legate de apa si sa aduca un plus de continut util despre aceasta. De asemenea, campania urmareste sa reabiliteze consumul de apa din retea si filtrarea sa, ca ecou al sugestiilor facute de corpul medical.

Apa de la robinet, filtrata, este prima recomandare pentru consumul si hidratarea zilnica atat a copiilor, cat si a adultilor. Aceasta asigura continutul mineral necesar organismului, fara sa produca dezechilibre gastrice, renale sau de alta natura, printr-un aport nepotrivit de elemente. Apa simpla si curata ramane optiunea generala de hidratare corecta”, declara Prof. Dr. Dan Dumitrascu, Presedinte Ales al Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

Apa din retea este o apa naturala si valoroasa

Indiferent de provenienta, lacuri, rauri, izvoare sau puturi, orice apa utilizata pentru consum are un continut de saruri minerale si oligoelemente. Apa care ajunge la robinetul din casa prin retelele orasenesti provine din surse naturale si deci include elemente necesare vietii si unui organism sanatos, precum fier, zinc, cupru, calciu, magneziu sau potasiu. Acestea au un rol important in dezvoltare si in metabolism, pentru buna functionare a organelor interne, in detoxifiere si in circulatia sangelui.

Filtrarea creste siguranta apei si ii reda caracteristicile native

Apa din retelele oraselor se distribuie in stare potabila, insa se poate contamina pe traseu, din cauza starii necorespunzatoare a conductelor din retelele de distributie. O solutie eficienta pentru a avea in mod constant o apa curata si sigura pentru baut si gatit sunt sistemele de filtrare. La Fantana detine doua optiuni disponibile consumatorilor: Purificatorul, asemanator unui watercooler care asigura constant apa, atat rece, cat si fierbinte si Kit-ul de Filtrare a apei care se ataseaza la retea, sub chiuveta.

Apa de la robinet, desi potabila la intrarea in reteaua de distributie, se poate cotamina cu elemente nesigure pe parcurs pana la consumator, cum ar fi sedimente, paraziti sau metale. Filtrele La Fantana elimina sau reduc continutul de plumb, clorul si alti compusi, solventii si pesticidele sau impuritatile precum nisipul sau rugina, dar si posibilii paraziti. Totodata, se obtine o apa fara miros, care isi redobandeste gustul nativ”, a completat Silvia Enculescu, Laboratory & Food Safety Manager La Fantana.

La Fantana abordeaza o serie de informatii cu circulatie extinsa si adevaruri partiale. Compania sustine o cunoastere avizata si incurajeaza consumatorii sa filtreze apa de mituri si sa judece in egala masura jumatatea plina si goala a paharului.

Filtreaza apa de mituri:

Mit: Apa minerala este cea mai sanatoasa apa

Apa minerala, plata sau carbogazoasa, este o apa microbiologic pura. In general, aceasta are un continut ridicat de minerale care nu o recomanda pentru un consum zilnic. Apele minerale nu trebuie considerate produse miraculoase. In unele cazuri, sunt chiar contraindicate pentru ca pot contribui la evolutia unor afectiuni. Spre exemplu, acestea trebuie evitate in afectiuni precum cele de sange sau cardiace, renale, cancer, in diabet, hemoragii, unele boli de piele sau ulcer gastric. De asemenea, organismul copiilor mici nu este pregatit pentru metabolizarea unui continut ridicat de saruri si oligoelemente. Astfel ca, in cazul lor, se recomanda o apa slab mineralizata. Apa de la robinet filtrata este o optiune sigura si convenabila”, a adaugat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Mit: Puritatea apei este data de nivelul de nitrati

Potrivit biochimistului Silvia Enculescu, „continutul de nitrati reprezinta doar o mica parte din totalul de componente care dau indicatia corecta despre calitatea si siguranta apei. Alaturi de acestia se mai regasesc alte elemente fizice, chimice si microbiologice care sunt controlate si definesc obligatoriu, din punct de vedere legal, caracterul de apa potabila, buna pentru consum. In total, peste 40 de parametri sunt analizati, printre cei mai importanti fiind turbiditatea, pH-ul, conductivitatea, nitratii, nitritii, amoniacul, metalele, cantitatea de saruri dizolvate in apa sau cantitatea de calciu si magneziu”.

Mit: Cea mai curata apa se obtine prin osmoza

Filtrarea prin osmoza inversa elimina din apa absolut tot continutul chimic, inclusiv cel de minerale absolut necesar pentru buna hidratare si functionare a corpului. Astfel, apa obtinuta prin osmoza inversa este pura chimic, dar fara nici o valoare nutritionala, nepotabila, absolut contraindicata consumului uman, cu parametri ce nu se mai incadreaza in reglementarile legale. Nu mai are calciu, magneziu si alte saruri minerale si odata ajunsa in corp si consumata pe termen lung, se va initia un proces extrem de daunator de demineralizare cu potentiale efecte negative asupra sistemului osos si cardiovascular. Este utilizata in principal in mediul industrial.

Mit: Apa alcalina pastreaza echilibrul organismului

Apa alcalina este utilizata pe baza unor traditii ce s-au format inaintea aparitiei medicinei fundamentata stiintific. Combaterea aciditatii gastrice nu este necesara la persoanele care nu au deficiente. Daca nu ar exista mediul acid, digestia si protectia tubului digestiv de infectii ar fi imposibile. Practic anularea aciditatii gastrice produce un dezechilibru si deschide poarta pentru infectii ale tubului digestiv. Alcalinizarea mediului intragastric produce o contrareactie prin care se anuleaza mecanismele de combatere a aciditatii gastrice, ceea ce duce la un rezultat contrar celui dorit. Pentru suferintele gastrice apa neutra este la fel de buna, in plus exista tratamente eficiente pentru bolile gastrice, fara a fi nevoie sa se recurga la remedii arhaice”, a completat Prof. Dr. Dan Dumitrascu.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri