Implanturile mamare - Adevar sau Promovare?

Implanturile mamare - Adevar sau Promovare?

5 mituri despre implanturile mamare

Internetul abunda de informatii privind implanturile mamare, unele dintre acestea fiind chiar false sau contradictorii. Chiar daca se numara printre cele mai dezbatute subiecte legate de chirurgia estetica, exista in continure o multitudine de intrebari si mituri in ceea ce le priveste, deoarece informatiile sunt denaturate astfel incat sa para mai atractive. Dr. Cristian Nitescu, chirurg plastician cu peste 20 de ani de experienta si mii de operatii efectuate, pune pe primul loc informarea corecta a pacientului, astfel incat rezultatul sa nu fie doar cel asteptat din punct de vedere estetic, ci si al sanatatii.

5 mituri despre implanturile mamare

MIT: Implanturile mamare mari si foarte mari ridica sanii, prin urmare nu ar mai fi nevoie de operatia de ridicare a sanilor.

REALITATE: Implantul se insera in majoritatea cazurilor sub muschiul mare pectoral. Ptoza sanului – caderea acestuia in termeni obisnuiti- este provocata de tesuturile mamare - glanda, grasime, piele etc, nu de muschi, care este ancorat tot timpul de torace. Astfel, in momentul introducerii unui implant sub muschi, acesta va sta relativ fix pe torace, in timp ce restul de tesut mamar, care este cazut, sau pielea inelastica, vor atarna peste.

In timp, acest lucru va fi si mai evident, aparand aspectul inestetic de „double bubble” – muschiul cu implantul respectiv reprezinta o proeminenta pe torace, iar restul de tesut mamar ce atarna sub implant este o a doua proeminenta. Iata motivul pentru care, in vederea obtinerii unor rezultate bune, dupa inserarea unui implant mamar, se va face liftingul mamar pe implant, pentru a scoate excesul eventual de piele si a ridica tesutul mamar cazut la pozitia corecta pe torace.

In plus, este de retinut ca implanturile mari aduc in cele mai multe cazuri complicatii: dureri foarte mari de spate, dureri cronice la nivelul sanilor, dehiscenta (desfacerea) plagilor postoperatorii, cicatrici latite, inestetice.

MIT: Operatiile de implant mamar se pot face cu laser.

REALITATE: Orice operatie de implant se face cu bisturiul, nu se pot face interventii chirurgicale de marire a sanilor cu implanturi fara a taia tesuturile si fara cicatrici.

MIT: Exista implanturi personalizate, care se fac pe comanda.

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri