Kudika
11 Mai 2015

5 mituri despre implanturile mamare

MIT: Exista implanturi personalizate, care se fac pe comanda.

REALITATE: Nu exista asa ceva. Exista insa la firmele consacrate producatoare de implanturi de cea mai buna calitate, ale caror produse le utilizez, o gama extrem de larga de dimensiuni, volume si forme de implant, astfel ca, intr-adevar se pot gasi implanturi ce se potrivesc perfect fiecarei femei.

MIT: Implanturile sunt garantate pe viata.

REALITATE: Implanturile, ca si orice dispozitiv/device medical au o durata de viata limitata, nu sunt vesnice. Astfel, ele nu sunt garantate pe viata pacientei. Implanturile au garantie, insa aceasta este valabila pe viata lor - de aproximativ 10-15 ani - acesta fiind intervalul de timp, dupa care firmele producatoare recomanda schimbarea lor.

MIT: Implanturile mamare explodeaza in avion.

REALITATE: Numeroase paciente m-au intrebat cat de repede postoperator pot zbura cu avionul fara ca implantul sa explodeze. Nu are nicio legatura calatoria cu avionul cu eventuala spargere a implantului. Avioanele sunt presurizate, adica nu difera cu nimic aerul din avion de cel pe care il respiram pe pamant zi de zi, astfel ca nu exista niciun pericol potential al calatoriei cu avionul pentru posesoarele de implanturi.

Toate miturile enumerate mai sus sunt FALSE si nu fac decat sa induca in eroare pacienta care isi doreste o astfel de operatie. Este important ca persoana care calca pragul unui cabinet sa nu vina cu asteptari nerealiste si sa constientizeze proportiile proprii. Forma si volumul implanturilor trebuie alese de catre medic corespunzator conformatiei pacientei, tipului de san si de torace, precum si proportiilor corporale ale acesteia, astfel incat rezultatul sa fie cel mai bun posibil. Dr. Cristian Nitescu recomanda ca pacientele sa aiba aceasta discutie inainte de operatie, dar sa si respecte toate indicatiile postoperatorii, pentru a evita complicatiile. Aceasta este reteta sigura pentru a fi multumite de noua schimbare.

5 sfaturi pentru operatiile de implanturi mamare

  • Nu trebuie sa va puneti implanturi foarte mari. Acestea sunt insotite intotdeauna de complicatii redutabile: dureri cronice de sani, de umeri si de spate, aspectul inestetic al sanului in timp, cicatrici inestetice etc.
  • Tineti cont de sfaturile medicului pana la circa 1-2 luni de la operatie, pentru a nu avea surprize neplacute.
  • Nu va expuneti la soare sau mergeti la solar cel putin 6 luni de la operatie.
  • Masajul postoperator trebuie respectat cu strictete pana la 3 luni de la operatie.
  • Cel mai important: nu veniti cu idei preconcepute legate de dimensiunea si forma implantului!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: