Setari Cookie-uri

HOSPICE Casa Sperantei deschide in Bucuresti sectia de pediatrie cu servicii de ingrijire paliativa integrate

HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat sectia de pediatrie cu servicii integrate in cadrul Centrului de ingrijire paliativa din Bucuresti.

comunicat de presa

HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat sectia de pediatrie cu servicii integrate in cadrul Centrului de ingrijire paliativa din Bucuresti. Sectia este compusa dintr-o unitate cu o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultatii, o sala de stimulare multisenzoriala, un cabinet de explorari functionale, sala de kinetoterapie, Scoala HOSPICE, in care activitatile educationale sunt concepute individualizat pentru cresterea autonomiei personale si a stimei de sine, si va avea si echipa de ingrijire la domiciliu si in spitalele partenere.

Hospice

  • Noua sectie ofera servicii integrate si este compusa dintr-o unitate cu paturi pentru copiii care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata, un centru de zi, un cabinet de consultatii, Scoala HOSPICE, o sala de stimulare multisenzoriala, un cabinet de explorari functionale, o sala de kinetoterapie si o echipa de ingrijire la domiciliu si in spitalele partenere;
  • Costul total al proiectului este de 610.000 de euro, suma care include amenajarea si echiparea sectiei, instruirea personalului, precum si costurile operationale pe o perioada de doi ani. 75% din acest cost este acoperit de Kaufland Romania;
  • In prezent, HOSPICE Casa Sperantei ingrijeste aproximativ 220 de copii in Bucuresti, numar care va creste cu 50% peste doi ani, cand noua sectie de pediatrie va functiona la capacitate maxima. Numarul total al copiilor ingrijiti de fundatie in centrele sale din Bucuresti si Brasov, precum si prin cabinetele din Fagaras si Zarnesti este de circa 400;
  • Din 1992, HOSPICE Casa Sperantei a oferit ingrijire pentru peste 20.000 de copii si adulti afectati de boli incurabile si pentru familiile acestora, in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.
  • Citește și:

    Organizatia ofera de 10 ani in Bucuresti servicii gratuite de ingrijire copiilor care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata, cea mai mare parte a acestora fiind furnizate la domiciliu si in spitalele partenere. Decizia deschiderii noii sectii a fost luata din dorinta de a asigura pacientilor o ingrijire mai complexa printr-un sistem integrat de servicii, in cadrul centrului HOSPICE din Bucuresti.

    In prezent, HOSPICE Casa Sperantei ingrijeste in Bucuresti 220 de copii care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata. Numarul pacientilor va creste cu 50% in urmatorii doi ani, cand noua sectie de pediatrie va functiona la capacitate maxima. De serviciile noului centru beneficiaza nu doar copiii pacienti, ci si familiile acestora, prin servicii de parenting, consiliere psihoemotionala si spirituala, precum si sprijin social.

    „Pacientii si familiile lor sunt principala noastra grija si pentru ei am decis sa deschidem noua sectie de pediatrie. Ne dorim ca prin acest centru sa crestem eficienta ingrijirii in randul copiilor care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata, sa oferim servicii de calitate unui numar cat mai mare de pacienti, dar si sa accentuam constientizarea nevoilor lor speciale. De aceea, am gandit noua sectie ca pe un proiect sustenabil pe termen lung. In acest sens, am demarat deja procedura de semnare a unui contract cu Casa de Asigurari si cu consiliile locale pentru obtinerea de noi finantari”, declara Alexandru Padureanu, director executiv HOSPICE Casa Sperantei.

    Vizionare placuta


    Kudika
    23 Mai 2016
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.